Christelijke Muziek en Concertagenda

Vooruitblik: EO Jongerendag 2016

Het thema van 2016 is 'This is love'

Van onze redacteur Tineke Smits

25-04-16

De EO Jongerendag staat gepland voor zaterdag 4 juni 2016. Wat gaat er gebeuren? Deze bands en artiesten zijn van de partij, met elk hun eigen stijl en sound.

Muziek op de EO Jongerendag

Het programma werd de afgelopen weken stukje bij beetje bekend gemaakt. Enkele bekende namen zitten er tussen: Trinity, de worldbeatband die natuurlijk veel van haar nieuwe muziek gaat laten horen. Leuk als je lekker wilt swingen en dansen, want de jongens van Trinity maken er altijd een feestje van. Ook leuk als je van wereldmuziek houdt, want dit album is al jammend met vluchtelingen ontstaan.
Lees het interview met Elbert Smelt over Desert Rain!

Ook ontmoet je for KING & COUNTRY op het podium in het Gelredome. Deze band bestaat uit twee broers, Luke en Joel, die vol energie een muzikale en theatrale show neer zetten vol eerlijke muziek en inkijkjes in hun eigen leven. Leuk detail: de jongens zijn de broertjes van Rebecca St James. Deze muziek vindt je vast interessant als je pieken en vooral dalen in je eigen leven meemaakt en dat goed kunt verwerken met muziek. Dat doen de jongens van for KING & COUNTRY namelijk ook. Ook leuk als je van een beetje spektakel houdt.

De Planetshakers stonden al jaren op het verlanglijstje voor de EO Jongerendag en dit jaar is het zover. Net als Hillsong is Planetshakers een kerk uit Australiƫ, en de band van die kerk is uitgegroeid tot een wereldwijd tourende band. Leuk als je van Hillsong houdt, van pure worship en van dansen!

Als laatste is het optreden van LZ7 bekendgemaakt, de rap- en dance-band uit Engeland. De band belooft met een verrassend en swingend optreden te komen en neemt daarvoor ook andere artiesten mee. Je geniet vast van dit optreden als je van elektronische muziek houdt en van een flinke beat.

De BEAM Worshipband is uiteraard ook te horen. Deze muzikale jongeren leiden de aanbidding tussen de optredens door.

Tiemen Westerduin op de EO Jongerendag

De spreker die zich dit jaar mag wagen aan het thema 'This is Love' is Tiemen Westerduin (op de foto). Westerduin stond al drie keer eerder op het podium van de EO Jongerendag. Hij was eerst jongerenwerker bij de HGJB, maar is nu werkzaam voor Compassion. Er komen nog meer sprekers voorbij op het podium. Joram Kaat is voor de tweede keer de presentator van de EO Jongerendag.

Praktische informatie

De EO Jongerendag wordt zaterdag 4 juni gehouden in het GelreDome in Arnhem. Het programma begint om 13:30 uur en is om 21:00 uur afgelopen. Het terrein gaat om 11:00 uur al open en het stadion om 12:00 uur. Een ticket kost 15,00 euro en voor BEAM-leden 10,00 euro.


 Laatst gewijzigd: 17-05-16 - Geplaatst: 08-04-16