Christelijke Muziek en Concertagenda

Extra voorstellingen voor Jesus Christ Superstar

Legendarische Ted Neeley speelt 'rol van zijn leven' nogmaals in Nederland

Van onze redacteur Tineke Smits

08-10-16

Op veler verzoek komt hij terug: Ted Neeley, die de rol van Jezus speelt in de rockopera Jesus Christ Superstar. Nog eenmaal kun je de 73-jarige podiumveteraan bewonderen. Wegens groot enthousiasme zijn er nu al 20 extra voorstellingen aan het programma toegevoegd!

Staande ovaties

Toen de musical Jesus Christ Superstar in december 2015 in Nederland speelde, leverde dat uitverkochte zalen, minutenlange staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek op. Op speciaal verzoek van Ted Neeley komt de spectaculaire rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice nog één keer naar Nederland. De acteur Neeley is inmiddels al 73 jaar oud, maar schittert nog steeds als de Jezusfiguur in de musical.

Vele verzoeken

Fans volgden Neeley tot in Amerika om hem te smeken of hij nog één keer naar Nederland wilde komen. Ook producent TEC Entertainment zegt overstelpt te zijn met verzoeken om Jesus Christ Superstar terug naar Nederland te halen. Producent Marc Muller liet in het persbericht weten: "Gezien alle positieve reacties hebben we besloten om Jesus Christ Superstar een maand naar Nederland te halen, zodat alle fans nog één keer de gelegenheid hebben om de levende legende Ted Neeley te zien schitteren." Ook Ted Neeley verheugt zich op zijn terugkeer naar Nederland: “Ik ben heel gelukkig dat het Nederlandse publiek de prachtige rockopera Jesus Christ Superstar in hun hart heeft gesloten. De reacties waren ongelooflijk hartverwarmend. Ik verheug me er op om naar Nederland terug te keren en alle fans opnieuw te kunnen ontmoeten." Na de eerste aankondiging in het voorjaar van 2016 is er vanuit Nederland en België een aanhoudende vraag naar kaarten geweest. De cast, crew en producent van Jesus Christ Superstar zijn daardoor overdonderd, laat Ted Neeley weten. " Het is heel bijzonder om, meer dan veertig jaar na de première van de film, te merken dat zo veel mensen ons live op toneel willen zien. Ik ben heel blij dat we met deze extra voorstellingen meer mensen daarvoor de mogelijkheid gaan bieden."

Over het musical

De rockopera vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Andrew Lloyd Webber zorgde voor de muziek en Tim Rice voor de teksten. Naast Ted Neeley zijn er nog dertig castleden en een live orkest. Jesus Christ Superstar is een wereldberoemd en aangrijpend verhaal dat nog steeds eigentijds is, met geweldige songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’. Deze grootschalige Engelstalige productie van Jesus Christ Superstar wordt wederom geregisseerd door de Italiaanse regisseur Massimo Piparo.

Speeldata Jesus Christ Superstar

Wegens grote belangstelling zijn er inmiddels nog twintig extra concerten toegevoegd aan de speelagenda van Ted Neeley en consorten. De musical Jesus Christ Superstar is op deze data te zien:
van 14 december tot en met 17 december 2016 in de Heineken Music Hall in Amsterdam
van 20 december 2016 tot en met 8 januari 2017 in het World Forum Theater in Den Haag
van 11 januari tot en met 15 januari 2017 in de Stadsschouwburg in Antwerpen
van 18 januari tot en met 29 januari 2017 in het MartiniPlaza in Groningen
van 31 januari tot en met 5 februari 2017 in het RAI-Theater in Amsterdam

Kaarten voor Jesus Christ Superstar zijn te bestellen via Jesus Christ Musical en bij de online ticketshop EVENTIM of telefonisch via EVENTIM: 0900–1353

Foto: Margot de Heide


 Laatst gewijzigd: 30-09-16 - Geplaatst: 15-03-16