Christelijke Muziek en Concertagenda

Gerald Troost wil brug slaan tussen culturen

De nieuwe cd 'Wereld van Verschil' staat vol met multiculturele liedjes

Van onze redacteur Tineke Smits

15-03-16

Gospelzanger Gerald Troost reist veel en heeft zijn indrukken nu verwerkt in het album 'Wereld van Verschil'. De cd wordt zaterdag 19 maart gepresenteerd tijdens een multiculturele avond.

Ogen openen

In de vijftien jaar dat gospelzanger en liedjesschrijver Gerald Troost actief is, heeft hij veel gereisd. Hij schreef er een paar multiculturele 'luisterliedjes' over. Ook de actualiteit inspireerde hem, net als zijn werk onder asielzoekers. Met de liedjes wil Troost de je de ogen openen voor de leefwereld van je naaste. Hij vertelt in het persbericht: "Het lied ’Wereld van Verschil’ gaat over het verschil maken in je eigen straat, je eigen wijk. Ik heb altijd hart voor mensen gehad; in Nederland en andere landen. Deze muziek is ontstaan door wat ik zag en meemaakte op mijn reizen, maar ook door wat we nu hier meemaken met de vluchtelingenstroom."

Inspiratie op straat

De inspiratie lag op straat tijdens de reizen die Gerald maakte. In Oekraïne ontmoette hij bejaarde mensen die in extreme armoede leven. Het lied ‘Help Ons Om Op Te Staan’ schreef hij voor hen. Ook de reizen naar Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika lieten Gerald niet met rust. "Die wereld van verschil zag je al snel. De gejaagdheid, stress en luxe die ik op Schiphol nog meemaakte, stond in groot contrast met wat ik zag toen ik het vliegtuig weer uit kwam. De mensen zijn arm, maar ze hebben een blijdschap op jaloers op te zijn!" Het lied ‘Anders’ schreef Gerald naar aanleiding van zijn werk onder AMA’s (Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers). "Deze muziek is een aansporing om een brug te slaan naar elkaar; om van elkaar te leren en van verschillen te genieten", aldus Gerald.

Relaeseconcert Wereld van Verschil

De nieuwe muziek wordt live gepresenteerd met een concert op zaterdag 19 maart in De Basiliek in Veenendaal: een avond met een multicultureel karakter. De liedjes van het net verschenen album worden dan voor het eerst live gebracht. Ook verteld Gerald over de ervaringen die hij opdeed tijdens zijn reizen. Hij heeft een paar gasten uitgenodigd: zanger Elvis uit Almere, die oorspronkelijk uit Afrika komt en Gendro Schijff, die oorspronkelijk uit Indonesië komt en bekend is van het KRO-programma ‘Spoorloos’. Zij zullen ook muziek en verhalen delen. Er zijn internationaal getinte hapjes en drankjes, dus de smeltkroes van culturen is compleet.


 Laatst gewijzigd: 15-03-16 - Geplaatst: 15-03-16