Christelijke Muziek en Concertagenda

Populaire buitenlanders op Hollandse podia

Gospelartiesten, muzikanten en sprekers uit de hele wereld op bezoek

Van onze redacteur Tineke Smits

03-09-16

Nederland heeft heel wat in huis op het gebied van gospel, maar er zijn ook regelmatig buitenlandse artiesten op bezoek. Wie moet je de komende tijd in de gaten houden? Een overzicht!

Nick Vujivic

APELDOORN - Hij zingt niet, maar inspirerend is ie wel: Nick Vujicic. Deze internationaal bekende spreker uit Australië, geboren in Servië, heeft al zijn hele leven enorme fysieke problemen: hij mist zijn armen en benen. Lang worstelde hij met de vraag of zijn leven wel een doel had, tot de ommekeer kwam door zijn bekering tot het christendom. Door zijn geloof in God en de aanmoediging van zijn familie en vrienden heeft Nick zijn handicap omgebogen naar iets positiefs. Hij spreekt wereldwijd over hoe je voordeel kunt halen uit tegenslag. Ook in Apeldoorn kun je Nick Vujicic horen, tijdens een bijzondere avond op zaterdag 24 september. Zandtovenaar Gert van der Vijver is er ook en onder meer Martin Brand zorgt voor een muzikale bijdrage.

Adrian Snell

LANDELIJK - Hij is geliefd in Holland: de Britse Adrian Snell. De componist is niet weg te krijgen uit Nederland. Na zijn populaire opvoeringen van 'The Passion' en 'The Virgin' is nu de beurt aan de Nederlandse favoriet 'Alpha & Omega'. Er staan drie concerten in oktober gepland:

vrijdag 21 oktober 2016 in de Fonteinkerk in Zwolle;
zaterdag 22 oktober 2016 in De Basiliek in Veenendaal;
zondag 23 oktober 2016 in de Breepleinkerk in Rotterdam.

Voor de concerten wordt een Nederlands projectkoor samengesteld, onder leiding van Maarten Wassink. De band die Adrian Snell vergezelt bestaat onder meer uit Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die meewerkten aan het oorspronkelijke album. Lees meer over Alpha & Omega!

Jason Upton Worship Tour

LANDELIJK - Jason Upton staat bekend om de bijzondere avonden die hij verzorgt. In het najaar tourt hij in Nederland rond met zijn Music & Stories Worship-tour. Jason Upton is een aanbiddingsleider die inspireert met zijn bediening, inhoud en muziek. Jong en oud wordt geprikkeld door zijn diepgaande boodschap en improvisatievermogen. Jason Upton is op de volgende data in Nederland:
vrijdag 21 oktober in Rotterdam;
zaterdag 22 oktober in Hilversum;
zondag 23 oktober in Haarlem;
dinsdag 25 oktober in Groningen.

Piet Smit en Country Trail Band

MIDDELBURG - Hij is misschien wel de bekendste gospelzanger uit Zuid-Afrika: Piet Smit heeft in 25 jaar al diverse gouden platen op zijn naam gezet. Samen met de Nederlandse Country Trail Band (op de foto) geeft hij zaterdag 17 september een bijzonder en afwisselend concert in Zeeland. De twee werken al lang samen. Tijdens het concert zijn songs te horen van het nieuwe album ‘Twee werelden, één hart, maar ook oude Piet Smit-hits.

Israel Houghton & New Breed

AALSMEERDERBRUG - Het Nederlandse publiek loopt keer op keer warm voor Israel Houghton en zijn band New Breed. De gepassioneerde zanger, gitarist en aanbiddingsleider geeft vrijdag 16 september zijn eerste Nederlandse concert met het nieuwe album ‘Covered: Live in Asia’. Wie de Amerikaan live heeft meegemaakt, zal het bevestigen: de energie en passie zijn van een hoog niveau en de muziek is tot in de finesses verzorgd. Houghton laat mensen ervaren wat ‘vreugde in geloof’ inhoudt!


 Laatst gewijzigd: 12-09-16 - Geplaatst: 01-03-16