Christelijke Muziek en Concertagenda

Bezoek deze concerten voor nop!

Zes mooie concerten met vrije entree

Van onze redacteur Tineke Smits

24-07-16

Er zijn veel soorten concerten te bezoeken, voor elk wat wils. Het wordt helemaal leuk als je zomaar kunt binnenstappen bij deze concerten. Ook voor mensen met een kleine portemonnee is er genoeg moois te vinden! Een overzicht van gratis concerten die je kunt bezoeken.

Zingen in de Zomer

URK - Gemengd koor Excelsior is één van de koren die aantreedt voor een gratis concert van Zingen in de Zomer. Ds. Van Doorn leidt de avond op woensdag 27 juli, die als thema heeft 'Op reis met... een wegwijzer'. Het concert wordt gehouden in de Bethelkerk en duurt van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Zomerconcert in de Lutherse Kerk

DEN HAAG - Ben je rond lunchtijd in Den Haag? Loop dan zeker even langs de Lutherse Kerk voor een mooi zomerconcertje voor nop. De hele zomer zijn daar concerten te horen op het Bätz-orgel. De organist van zaterdag 30 juli is Laurens de Man uit Amsterdam. Het concert duurt van 12:45 uur tot 13:30 uur.

Muziek op verzoek

DEN HAAG - André van Vliet geeft zaterdag 20 augustus een orgelconcert op verzoek. Wat houdt dat in? Dien je verzoek voor het programma in via de website van André van Vliet. Wordt je verzoek opgenomen in het programma? Dan is de entree gratis! Het concert duurt van 20:00 uur tot 21:30 uur.

Kistorgel en viool

DORDRECHT - Gerard de Wit (kistorgel) en Alisa van Dijk (viool) zijn donderdag 1 september te horen in een mooi concert in de torenhal van Grote Kerk. Na afloop is er een gezellige borrel met een hapje en drankje. En dat allemaal met gesloten portemonnee! Een leuke ervaring in een prachtige omgeving.

Happen naar de baas

NOARDBURGUM - Het is geen concert, maar Ruurd Walinga (op de foto) maakt er wel een feestje van! Tijdens een dienst op zondag 11 september is de cabaretier te horen met zijn programma Happen naar de Baas. Hij leert, naar eigen zeggen, het kerkvolk vissen. Benieuwd? Kom dan naar deze dienst!


 Laatst gewijzigd: 22-07-16 - Geplaatst: 23-02-16