Christelijke Muziek en Concertagenda

Geniet van een zomeravondconcert!

Trek eropuit voor één van deze bijzondere concerten

Van onze redacteur Tineke Smits

19-07-16

Goed idee: geniet op een warme zomeravond van een mooi concert! Christelijke Concert Agenda selecteerde een paar zomerse concerten om samen van te genieten.

Orgelwandeling

AARDENBURG - Doe mee met de orgelwandeling langs de Aardenburgse orgels. Onder leiding van organist Ad van de Wege breng je een bezoek aan de Rooms-katholieke kerk, de Doopsgezinde kerk en de Sint-Baafskerk. In elke kerk kun je genieten van een miniconcert. Inschrijven kan vanaf 19:00 uur in de Rooms-katholieke kerk in Aardenburg.

Orgelwandeling op woensdag 20 juli, van 19:00 uur tot 21:30 uur langs drie verschillende kerken in Aardenburg.

Zomeravondconcert bij Johannus

EDE - Een hele serie zomeravondconcerten wordt gehouden in Ede, met elke keer weer een andere organist achter de toetsen. Tussen 19 juli en 23 augustus hoor je elke week een mooi concert. Het overkoepelende thema is 'Unieke muziekcreaties'. Dat belooft wat te worden, met organisten als Peter Eilander, Ian Tracey en André van Vliet. De serie wordt traditiegetrouw afgesloten met het Feike Asma Concours, waarvan je de voorrondes gratis kunt bezoeken. De finale van het Feike Asma Concours kost, net als de zomeravondconcerten 7,50 euro.

Johannus Zomeravondconcerten van 19 juli tot en met 23 augustus, van 20:00 uur tot 22:30 uur in het gebouw van Johannus aan de Keplerlaan 2 in Ede.

Slotconcert Zomeravondmuziek in de Bavo

HAARLEM - Het belooft een bijzonder slotconcert te worden op zondag 18 september in de Grote of St. Bavokerk. Die avond sluit de Zomeravondmuziek het seizoen 2016 af met een optreden van Antoine Oomen met het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek. Het thema van het concert is: ‘De dwaas zegt in zijn hart: er is geen god’.

Slotconcert Zomeravondmuziek in de Bavo op zondag 18 september, van 19:00 uur tot 20:00 uur in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem.

Zomeravondzangdienst

NUNSPEET - Het Elspeets Mannenensemble onder leiding van Dick van Asselt treedt aan tijdens deze zangdienst op zondagavond. Er staat veel samenzang op het programma. Voorganger Ds. Hans de Jong uit Rijssen leidt de speciale dienst, organist Jan Post uit Hattem begeleidt het zingen op het orgel.

Zomeravondzangdienst op zondag 28 augustus, van 18:45 uur tot 20:15 uur in de Driestwegkerk in Nunspeet.

Der Dichter Spricht

DELDEN - Vocaal Ensemble Multiple Voice (op de foto) presenteert een programma met Duits romantisch koorrepertoire met muziek van Rheinberger, Wollf, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Reger en Berg. Deze componisten lieten zich inspireren door gedichten uit de populaire negentiende-eeuwse bundel ‘Des Knaben Wunderhorn’ en poëzie van Von Eichendorff, Goethe en Rückert. Je hoort onder meer de prachtig getoonzette ‘Sieben Lieder’ van Brahms, de ‘Doppelchörige Gesänge’ van Schumann en het zestienstemmige ‘Die Nachtigall’ van de laat-romanticus Alban Berg.

Concert Vocaal Ensemble Multiple Voice op donderdag 11 augustus, van 19:30 uur tot 20:30 uur in de Oude Blasiuskerk in Delden.

Instrumentaal zomeravondconcert

UDDEL - Vrolijke zomeravondmuziek met orgel en panfluit, daarvoor zorgen Liselotte Rokyta (panfluit) en André Knevel en Jos Moeke (orgel). Rokyta en Knevel zijn regelmatig samen te horen, ze verzorgen vaak concerten in Canada.

Zomeravondconcert, op vrijdag 9 september, van 30 uur tot 21:00 uur in de Hervormde Kerk Uddel.


 Laatst gewijzigd: 19-07-16 - Geplaatst: 02-02-16