Christelijke Muziek en Concertagenda

Tango's van Piazzolla op viool en orgel

Peter van de Velde en Nadja Nevolovitsch in de Edesche Concertzaal

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

26-11-15

Als je aan de tango denkt, denk je eerder aan viool dan aan orgel. Dat Piazzolla's tango's ook erg goed klinken op orgel én viool, laten de Vlaamse organist Peter Van de Velde en de Russische violiste Nadja Nevolovitsch horen.

Op vrijdag 27 november laat Peter van de Velde het Ypma-orgel van de Edesche Concertzaal van zijn sensuele kant horen. Met de tango's van Piazzolla op het programma en de violiste Nadja Nevolovitsch aan zijn zijde, laat de organist het orgel van een andere kant zien. Beluister tango's van Piazzolla, waaronder het beroemde 'Adios nonino', en muziek van Bach en Saint-Saëns.

Violiste Nadja Nevolovitsch vertelt over het concert op 27 november in de Edesche Concertzaal. "In ieder geval spelen we muziek van onze tango-cd en muziek die we in de toekomst graag willen opnemen. Daar zitten veel Franse poëtisch getinte stukken bij, zoals 'Poème' van Ernest Chausson of de 'Danse macabre' van Camille Saint-Saëns. De sfeer van de Edesche Concertzaal past erg goed bij deze muziek. De zaal is echt geweldig. Het heeft de atmosfeer van een belangrijke locatie. Bovendien is de akoestiek erg plezierig voor onze combinatie van instrumenten. We kijken er naar uit om weer in Ede te mogen spelen!"

Meer informatie en tickets voor het concert van Peter Van de Velde en Nadja Nevolovitsch.


 Laatst gewijzigd: 26-11-15 - Geplaatst: 26-11-15