Christelijke Muziek en Concertagenda

Festival Oude Muziek: England, my England

Van onze redacteur Tineke Smits

01-09-15

Onder het thema 'England, my England' gaat het 34e Festival Oude Muziek op zoek naar de Engelse ziel. Tot en met 6 september staan meer dan 200 concerten, workshops en masterclasses op het festivalprogramma.

Engelse evensong

Het accent van het festival ligt op de renaissance en de vroege barok. Artist in residence is het Frans-Belgische ensemble Vox Luminis onder leiding van Lionel Meunier. Het ensemble geeft vier concerten en zorgt ook voor de muzikale invulling van de Eventalks. Dit is de seculiere versie van de traditionele Engelse evensong.

Programma

Wat is er te horen? Reeksen rond Tudor-polyfonie (Sheppard, Taverner, Tye), Elizabethaanse virginalisten (Bull, Gibbons, Farnaby, Byrd) en zoete consortmuziek in alle soorten en maten (Lawes, Jenkins en Tomkins). Er is een belangrijke rol weggelegd voor de religieuze en theatermuziek van Purcell (Funeral Sentences, King Arthur en Dido en Aneas) en er is aandacht voor minder bekende tijdgenoten van Händel, onder de noemer ‘Out of Händel’s Shadow’. Bekijk het volledige programma!

Gratis lunchconcerten

Schuif van 29 augustus tot en met 6 september elke dag aan in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Daar worden om 12:30 uur gratis lunchconcerten gegeven door jong talent uit de Fabulous Fringe-reeks. De reeks wordt afgesloten op de slotdag van het festival, bij wijze van opening van het Utrechts Uitfeest. Er is dan een uitvoering te horen van Thomas Tallis’ veertigstemmige Spem in Alium, onder leiding van artist in residence Lionel Meunier en zijn ensemble Vox Luminis.
Ook gratis zijn de concerten in de Fringe-reeks, waar jonge professionals tijdens de 45 minuten durende concerten laten zien wat ze waard zijn. Die concerten zijn dagelijks om 11:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur in de binnenstad van Utrecht. Bekijk de concerten in deze reeks.


 Laatst gewijzigd: 01-09-15 - Geplaatst: 01-09-15