Christelijke Muziek en Concertagenda

Zing mee met de Scratch Messiah

Van onze redacteur Tineke Smits

03-02-15

Scratchen is een populaire manier om snel een groot muziekstuk in te studeren en meteen ook uit te voeren. Zing mee tijdens de Scratch Muziekdagen in Leiden, bijvoorbeeld met de Messiah.

Enorm koor

Dit meezingfestijn is met zijn 27e editie inmiddels al een echte traditie in de voorjaarsvakantie. Een uitje voor iedereen die het Hallelujah! of de Messiah wil zingen en een dag in de prachtige muziek wil duiken. Het muzikale evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 3600 mensen. Er staat dus een enorm koor in de Pieterskerk in Leiden, indrukwekkend om te horen.

Wat is Scratch?

Op de website van Scratch Leiden staat uitgelegd wat dat 'Scratch' betekent. Het woord komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’: met niets beginnen. Dat is precies wat je doet: met honderden andere muziekliefhebbers uit het hele land en zelfs uit het buitenland op één dag een muziekstuk instuderen én ’s avonds uitvoeren voor publiek.

Iedereen mag meedoen

De Scratch Muziekdagen staan onder leiding van een professionele koordirigent en solisten. Iedereen mag er aan meedoen, of je goed kunt zingen of niet. Plezier in samen muziek maken is heel belangrijk, maar een goede voorbereiding ook. Dit jaar is het evenement van donderdag 12 tot en met zondag 15 februari.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 03-02-15