Christelijke Muziek en Concertagenda

Beleef het kerstverhaal in de Edesche Concertzaal

Reis naar Bethlehem met Florien Hilgenkamp & Celia García-García

Van onze redacteur Tineke Smits

16-12-14

De reis van Jozef en Maria naar Bethlehem en de geboorte van Jezus is het alom bekende kerstverhaal. Zaterdag 20 december brengen sopraan Florien Hilgenkamp en pianiste Celia García-García dit bijzondere verhaal met muziek van onder andere Mahler, Fauré, Debussy en Messiaen. Reis mee met Florien en Celia en beleef het ultieme kerstverhaal in de Edesche Concertzaal!

Klassieke liederen

In dit concert brengt Florien Hilgenkamp al zingend en vertellend het kerstverhaal en de karakters uit het verhaal opnieuw tot leven, waarbij Celia García-García zorgt voor de prachtige muzikale begeleiding. Aan de hand van schitterende liederen en aria’s van onder andere Händel, Mahler, Fauré en Debussy nemen de twee artiesten het publiek mee op reis naar Bethlehem. Het bijzondere aan dit concert is dat er niet gekozen is voor de bekende kerstliederen. Florien en Celia hebben juist klassieke liederen uitgekozen, die binnen de context van het verhaal passen. De sopraan en de pianiste blijven op deze manier trouw aan het klassieke liedgenre.

Kleur en emotie overbrengen

“Als zanger kun je zoveel kanten op in de klassieke muziek om de vaak zeer sterke teksten over te brengen. De componisten en de dichters geven je veel mogelijkheden om je uit te drukken, met verschillende lagen, kleuren en emoties”, aldus Florien Hilgenkamp in een interview. En dat is precies wat Florien en Celia zaterdag 20 december willen bereiken: het alom bekende kerstverhaal overbrengen op het publiek.

Tickets bestellen

Reis mee met Florien en Celia naar Bethlehem. Kaarten zijn online verkrijgbaar of bij de voorverkooppunten in Ede: Boekhandels Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman en De Bron, Ede Muziek of aan de zaal. Voorverkooppunt in Lunteren: The Readshop. Voorverkooppunt in Barneveld: Boekhandel Romijn. Voorverkooppunt in Woudenberg: Chr. Boekhandel Droogendijk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €23,-.


 Laatst gewijzigd: 16-12-14 - Geplaatst: 16-12-14