Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelkoor The Spirit: 30 jaar onderweg

Van onze redacteur Tineke Smits

18-11-14

Interkerkelijk Gospelkoor The Spirit werd dertig jaar geleden opgericht als jongerenkoor. Het jubileum wordt gevierd met een groot jubileumconcert, waarbij ook oud-zangers mogen aanschuiven.

Oude en nieuwe nummers

Het jubileumconcert op zaterdag 22 november heeft de toepasselijke naam "30 jaar onderweg" gekregen. Er worden onder meer oude nummers gezongen door een koor van oud-leden. Maar er zijn ook nieuwe liederen ingestudeerd die voor het eerst te horen zijn. Het repertoire van The Spirit is heel divers: van Opwekking tot het Oslo Gospel Choir.

Dirigent en combo

De dirigent van het eerste uur, K. Fikse, heeft na vijf jaar plaatsgemaakt voor zijn opvolger Wally Marchand, de huidige dirigent. Maarten Walvaart is de pianist die al die jaren het koor muzikaal begeleid en bij elke repitie en elk optreden van de partij is. Inmiddels is het combo uitgebreid met een basgitaar en drums.

Plezier in zingen

The Spirit is in de loop van de tijd veranderd van een jongerenkoor in een gospelkoor. Dat komt onder meer omdat de leden zoveel plezier aan het zingen beleven, dat ze niet snel weggaan. Het koor maakte reizen naar Hongarije, Slowakije en Roemeniƫ en gaf naast diverse kerst- en benefietconcerten ook optredens in de Martinikerk in Groningen en de Koepelgevangenis in Scheveningen. Het evangelie uitdragen is daarbij de grootste drijfveer van alle koorleden.

Het lustrumconcert wordt gegeven in de Driestwegkerk in Nunspeet, aanvang om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur en de toegang is vrij.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 18-11-14