Christelijke Muziek en Concertagenda

Genieten van carillonmuziek in Vlaardingen

Van onze redacteur Tineke Smits

01-07-14

Geniet elke dinsdagavond in juli van bijzondere concerten tijdens de Vlaardingse Beiaardweken.

Concertreeks in Vlaardingen

De prachtige historische Markt in Vlaardingen is het decor van dit muzikale festival. Topbeiaardiers uit Nederland en daarbuiten werken mee aan een concertreeks die elke dinsdagavond in juli te horen is: dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 juli 2014. Zoek een lekkere plek uit (de terrassen zijn geopend en er staan ook gratis stoelen) of neem zelf een klapstoel mee. Op een groot scherm is het spel van de beiaardiers te volgen.

Oranje boven

De Vlaardingse Beiaardweken gaan van start met een Russische avond. Het eerste optreden wordt dinsdag 1 juli van 20.00 tot 21.00 uur gegeven door het duo Elena Sadina & Sergei Gratchev (vierhandige beiaardmuziek). Daarna speelt het Ensemble Zolotoj Plyos (op de foto) Russische volksmuziek met allerlei bijzondere instrumenten. De toegang is gratis.

Oranje boven

Juli is dit jaar ook een voetbalmaand, maar de kleur oranje die je op de Markt in Vlaardingen ziet, heeft niets te maken met het wereldkampioenschap voetbal dat op dit moment gehouden wordt. De Vlaardingse beiaard heet Oranjecarillon en is in 1950 in werking gesteld door Koningin Juliana. Diverse klokken zijn vernoemd naar leden van het Koninklijk Huis.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 01-07-14