Christelijke Muziek en Concertagenda

'All of Bach' gaat live

Van onze redacteur Caroline de Vente

02-05-14

De eerste werken van Bach zijn vanaf vandaag te vinden op allofbach.com. Het online platform is een cadeautje van de Nederlandse Bachvereniging, vanwege haar honderdjarig jubileum in het seizoen 2021-2022.

In aanloop naar het honderdjarig jubileum voert de Nederlandse Bachvereniging al Bachs werk uit. Vrijdag 2 mei komt het platform waarop ze de eerste opnames aanbieden online. Daarna volgt iedere vrijdag een nieuw stuk van Bach.

All of Bach: verdieping en inspiratie

Met 'All of Bach' wil de Nederlandse Bachvereniging "de miljoenen mensen die elke dag in zoekmachines de term 'Bach' intypen een plek geven waar ze inspiratie en verdieping vinden", aldus het persbericht. Op de website zijn concertregistraties, interviews, achtergrondinformatie en publieksreacties te vinden. Elk werk is compleet te zien en te beluisteren.

Zijn Bachs orgeltriosonates bewerkingen van verloren gewaande kamermuziek? Er zijn geleerden die dat beweren. Buiten kijf staat dat deze beroemde orgelwerken ook prima als kamermuziek zijn te voeren. Daarvan geven Tini Mathot (blokfluit), Reine Marie Verhagen (klavecimbel) en Frans Robert Berkhout (barokfagot) het overtuigende bewijs in een intiem kamermuziekconcert op zaterdag 20 september.

 Laatst gewijzigd: 28-04-14 - Geplaatst: 28-04-14