Christelijke Muziek en Concertagenda

The Voice Company: diep bedroefde moeder

Van onze redacteur Tineke Smits

18-03-14

Stabat Mater betekent letterlijk 'staande moeder'. Het gaat hier om de moeder van Jezus, Maria. Zij ziet voor haar ogen hoe haar zoon op Golgotha wordt gekruisigd.

Lijdenstijd

Stabat Mater is daarmee een stuk dat bij uitstek geschikt is in de tijd voor Pasen, die lijdenstijd wordt genoemd. Een diep bedroefde moeder die de voorspelling in vervulling ziet gaan: eens zal er een zwaard door uw hart gaan. Het muziekstuk werd gecomponeerd door Karl Jenkins (Wales) en wordt in april op verschillende locaties uitgevoerd door The Voice Company onder leiding van Robert Bakker.

Wereldpremière

Bakker laat op de website weten: 'Het Stabat Mater van Karl Jenkins behoort tot de mooiste werken die The Voice Company ooit heeft gezongen en zal op het publiek grote indruk maken.' De uitvoeringen staan gepland voor begin april. Er zit ook een concert bij met alleen pianobegeleiding. Bakker: 'Deze intieme uitvoeringsvorm van het stuk is een wereldpremière.'

De concerten zijn te zien:
zaterdag 5 april in Amsterdam
zondag 6 april in Dronten
vrijdag 11 april in Amersfoort
zaterdag 12 april in Haarlem.

Drie koren

The Voice Company bestaat uit drie koren (uit Haarlem, Lelystad en Nijkerk), die meestal samen uitvoeringen geven. Iedere keer is er een nieuw project van circa tien weken, waarbij geoefend wordt voor een nieuw concert. Angelique Wardenier en Rineke de Wit (solozang) en Marianne Noordink (Arabische fluit) verlenen hun muzikale medewerking aan de concerten.


 Laatst gewijzigd: 18-03-14 - Geplaatst: 18-03-14