Christelijke Muziek en Concertagenda

Elise Mannah doet alles 'naar hartelust'

Van onze redacteur Tineke Smits

22-10-13

Elise Mannah houdt wel van dat theaterachtige. Chemie met de zaal heeft iets magisch, vindt ze. Door de liedjes, verhalen en verrassingen die voor vanavond op het programma staan, wordt het inderdaad een betoverende avond. Een concert met een gouden randje!

Elise vertelt graag de verhalen van mensen om zich heen. Het gewone, het dagelijkse. Dat kan door middel van allerlei soorten liedjes, zowel Engels- als Nederlandstalig, jazzy, ontroerend, verstillend, swingend. Elise gaat alle kanten op. Samen met Janine Beens ging ze op zoek naar een leuke uitdaging voor hen beiden. Dat resulteerde in een tour vol kleinkunst, liedjes en verhalen. Het is de eerste keer dat de dames samen het theater in gaan. “Maar het klikt op het podium en ook daarbuiten, erg goed met Janine. Dat zal het publiek vast merken! Daarnaast volgen we allebei ons hart. Dat komt naar voren in de liedjes: wat in mijn hart leeft komt daarin naar voren, daar schrijf ik over. Maar ook als we live muziek maken hoor je het. Janine en ik doen alles 'naar hartelust'!”

Vloeiend geheel

Zowel Elise als Janine kunnen hun talenten kwijt in deze tour. Ze vullen elkaar op een bijzondere manier aan. Letterlijk. “Ik houd er niet van als elk liedje apart wordt aangekondigd bij een concert,” vertelt Elise. “Deze avond is een medley, een vloeiend geheel. Eerst ik een liedje, dan Janine op haar eigen manier en dan samen.” Bekende en minder bekende nummers, op een verrassende manier samengesmeed. Liedjes met een diepere laag en liedjes waarvan je kunt genieten zonder na te denken. Janine en Elise zingen naast zelfgeschreven liedjes van hun cd’s een aantal bekende liedjes waaronder ‘Wonderful world’. En speciaal voor 'Bladgoud' namen ze het nummer 'Autumn zingt' op.

Geen gepreek

Vooraan staat de indrukwekkende vleugel waar de Edesche Concertzaal zo trots op is. Ook vanavond zult u hem horen, want Jan-Willem van Delft laat zijn kunsten horen op de Bösendorfer Imperial 290, daarin bijgestaan door Mark Dekkers op de contrabas en Jeroen Vrolijk op percussie. Een veelzijdige avond dus. Zonder gepreek, want daar houdt Elise niet van. “Ik hoop wel dat mensen geraakt worden. Dat ze genieten van een heerlijk avondje uit. Maar iedereen heeft zijn eigen interpretatie bij een liedje of verhaal, ik ga daarom niet extra lopen preken. Natuurlijk, het geloof zit wel verweven in ons programma, want we zijn allebei christen. Op een heel alledaagse  manier komt het terug. Ik hoop dat iedereen daar iets van zal herkennen. Dat zorgt voor chemie met de zaal en dat heeft iets magisch!”

Doorkijkje naar de lente

'Bladgoud' klinkt herfstig. Gouden bladeren, de herfstzon in het bos, ingetogen muziek. Maar niet alleen de herfst komt vanavond langs. Het belooft een reis te worden langs alle seizoenen, in al hun diepte en schoonheid. Elise: “Ik hoop dat degene die in de winter van z’n leven zit een doorkijkje krijgt naar de lente. Dat degene die op het punt van wel of niet loslaten staat, geïnspireerd wordt door speels vallende herfstblaadjes. Dat het publiek merkt dat een winterslaap goed voor je kan zijn. Dat iedereen opgeladen wordt door de warme muzikale zonnestralen en er weer tegenaan kan. Wetend dat ze niet alleen zijn.”

Elise Mannah en Janine Beens treden donderdag 24 oktober op in de Edesche Concertzaal. Een bijzondere theatertour. Er zijn nog tickets te koop, voor 17,00 euro. Bestel hier kaarten!

 Laatst gewijzigd: 25-10-13 - Geplaatst: 22-10-13