Christelijke Muziek en Concertagenda

Bladgoud met een zilveren randje

Van onze redacteur Ida Gorissen

21-10-13

Elise Mannah en Janine Beens zijn als artiesten de afgelopen jaren boven komen drijven als toptalenten van eigen bodem. Met 'Bladgoud' bundelen ze hun talenten.

Elise Mannah

Elise Mannah weet zich inmiddels gewaardeerd als schrijfster van Nederlandstalige luisterliedjes met een hart voor kleinkunst. Hoewel Elise Mannah meer en meer actief is als soloartiest, werkt ze ook graag samen met anderen. Zo trekt ze met Elly Zuiderveld en Lee Ann Vermeulen het land door met de zogeheten Cappuccinoconcerten en speelde ze met Otto de Bruijne in een eigen theaterprogramma.

Janine Beens

De ontspannen mix van Engelstalige jazz en pop die Janine Beens brengt, doet denken aan een zachte lente en een bruisende herfst. Sinds de release van 'Janine' treedt zij met haar liedjes op tijdens allerlei festivals (Flevofestival, New Wine), in diensten en op de radio. Daarnaast is zij moeder van drie jongens! Samen delen Elise en Janine een aantal passies: de liefde voor taal, hun geloof en muziek. De veelkleurigheid van hun muziek brengen ze gezamenlijk naar diverse theaters met hun programma ‘Bladgoud’.

Zilveren Duif

De albums 'Janine' (2012) van Janine Beens en 'Warmhartig' (2013) en 'Overal' (2012) van Elise Mannah zijn in augustus dit jaar genomineerd voor een Zilveren Duif Award in de categorie Beste Album. Daarnaast is Elise genomineerd voor het Beste nummer/lied 'Zij intrigeert mij'. De Zilveren Duif is een belangrijke prijs voor talent binnen de christelijke muziek en werd sinds 1989 voor het eerst in 2012 weer uitgereikt. Bij de uitreiking in november worden Janine en Elise even concurrenten van elkaar....

Bijzonder alledaags

In het muzikale decor van 'Bladgoud' komen ontroerende luisterliedjes, jazzy ballads, heerlijke swingers en intieme verhalen over alledaagse bijzonderheden tot leven. Dat alles wordt ondersteund door een team muzikanten dat haar sporen ook al ruimschoots heeft verdiend: Jan-Willem van Delft (piano), Mark Dekkers (contrabas) en Jeroen Vrolijk (percussie).


 Laatst gewijzigd: 25-10-13 - Geplaatst: 15-10-13