Christelijke Muziek & Concertagenda

'4-Handig de Zomer tegemoet' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'4-Handig de Zomer tegemoet'
Datum:
23 mei 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 23 mei a.s. zullen Harm Hoeve op het orgel en Johan Bredewout op de vleugel een concert geven om 20.00 uur in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is “4-Handig de Zomer tegemoet”.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en vleugel samen: Twee liedbewerkingen over ‘Lof zij de Heer’ van H. Johnston / M. Thompson en ‘Groot is de Heer’ van T. Smith / D. Hustad, ‘Israëlfantasie’ van J. Bredewout / H. Hoeve, Fantasie over bekende geestelijke liederen, ‘Divertimento’ van J. Haydn, A tribute to Verdi: Slavenkoor / He will comfort me / Anthem for the World, etc. Tevens wordt er o.a. als orgelsolo ‘Arioso’ van
J.S. Bach gespeeld en o.a. als vleugelsolo een Fantasie over ‘God save the Queen’ van
J. Bredewout.


Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24 jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent Harm Hoeve als organist en pianist medewerking aan veel kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij cd-opnames. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en heeft een eigen lespraktijk. Als organist trad hij ook op in het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Israël en Schotland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor.

Johan Bredewout genoot zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Zwolle.
Hij studeerde hier de hoofdvakken piano en orgel. In 1983 behaalde hij het B-diploma voor piano en in 1984 het diploma "Uitvoerend Musicus" (cum laude) voor orgel- met onderscheiding voor artistieke eigenschappen.
Johan gaf als solist en als begeleider zijn medewerking aan vele concerten. Verder werkte hij mee aan radio- en T.V.programma's. Ook werkte hij mee aan talrijke cd-opnamen, niet alleen als begeleider maar ook als solist op orgel en piano, en als componist en arrangeur.
Johan is verder een veelgevraagd koorbegeleider.
Tevens houdt hij zich bezig met het schrijven van koormuziek, al dan niet met orkest- begeleiding, en zijn koorwerken worden door zeer veel koren in den lande uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het projekt "Ononderbroken", met nieuwe toonzettingen van psalmen, en de oratoria "Schepping" en "Een Nieuw begin".
Recent is de sfeervolle CD "Anthem" met arrangementen van bekende geestelijke liederen. Piano in samenspel met het Groot Nationaal Strijkorkest o.l.v. Bert Moll.
Johan schreef alle orkestarrangementen voor deze cd en bespeelt bovendien de vleugel.
Overige activiteiten: dirigent van 4 koren en organist van de St. Nicolaaskerk in Vollenhove.


Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'4-Handig de Zomer tegemoet'

Uitvoerenden:
Harm Hoeve (orgel) en Johan Bredewout (vleugel)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-05-06 16:36:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar