Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert met bas-bariton dr. Pieter Vis in Zorgvlietkerk Den Haag Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Kerstconcert met bas-bariton dr. Pieter Vis in Zorgvlietkerk Den Haag
Datum:
14 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

4de Kerstconcert met bas-bariton dr. Pieter Vis en de Duits-Nederlandse sopraan Isabel Delemarre in de Zorgvlietkerk (Statenkwartier) Den Haag
Op zondagmiddag 14 december 2007 tussen 16.00 uur en 17.30 uur zal al voor de vierde maal en op veler verzoek de bekende concertzanger en musicoloog dr. Pieter Vis uit Houten optreden in de Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan 10 (Statenkwartier) te Scheveningen. De in Nederland wonende jonge Duitse lyrische sopraan Isabel Delemarre zal zowel in duetten als in solozang te horen zijn. De beide vocalisten worden door de Amersfoortse musicus drs. Piet Noort op het orgel en aan de piano begeleid. Evenals in de afgelopen jaren wordt het opnieuw een heel gevarieerd klassiek en populair romantisch Advents-Kerstconcert. Zo vertolkt Pieter Vis enkele bekende klassieke kerstliederen maar zingt hij ook met Isabel Delemarre enkele geliefde kerstduetten o.a. van zijn schoonvader Dr. René De Clercq (1877-1932) en van Catharina van Rennes (1958-1940). U bent van harte welkom en de toegang is gratis.
Na afloop is er de mogelijkheid om een kopje thee of koffie te drinken, wel wordt er een collecte gehouden voor de gemaakte onkosten van dit Advents-Kerstconcert.

In de afgelopen vier jaren kwamen ruim 250 bezoekers naar de gehouden kerstconcertmiddagen in de Zorgvlietkerk en elk jaar kwamen er meer. Piet Noort begeleidt regelmatig de bas-baritonzanger zowel in Nederland als in Vlaanderen. Hij is naast zijn leraarschap taal en letteren aan het Leo Vromans College te Rotterdam- Delfshaven ook actief als dirigent van een zangkoor te Houten. Op 12 oktober j.l. gaven de beiden musici met medewerking van de talentvolle sopraan Isabel Delemarre een herdenkingsconcert te Utrecht, t.g.v. het 150ste geboortejaar van de vermaarde zangpedagoge en componiste Catharina van Rennes (1858-1940). Zij was ondermeer de zanglerares van de later zo beroemde sopraan Jo Vincent en van de toen 8-jarige prinses Juliana (1909-2004), Julia kreeg deze lessen in een zangklasje op het werkpaleis aan het Lange Voorhout te Den Haag en ze genoot er van. Zo schreef ze 2 gedichtjes tussen haar 8ste en 12de levensjaar, die Van Rennes op muziek zette en heel populair werden door de uitvoering van het AVRO's -kinderkoor o.l.v. Jacob Hamel.
In de afgelopen zomermaanden gaf de zanger Pieter Vis voor het 5de jaar een serie van 9 Vrije Inloopconcerten te Antwerpen waar 9.000 bezoekers op af kwamen, en wel ter gelegenheid van het restauratieplan voor het Dillens Delhaye-orgel uit 1720 in de beroemde Jezuïeten kerk genoemd naar St-Carolus Borromeus.

Op het Advents-Kerstconcert is ruimte gehouden om naast soli en duetten tevens te genieten van samenzang. Er worden kerstliederen uitgevoerd van Duitse en Oostenrijkse componisten waaronder Schubert en Robert Stolz. Ook gaat er aandacht uit naar kerstmuziek in verschillende stijlen en uit Oost-Europa. De samenzang wordt begeleid op het grote orgel, dat gebouwd werd door de Duitse orgelbouwers Ahrend en Brunzema, in 1959. Naast zijn beroep als concertzanger is dr. Vis productief als muziekpublicist bij diverse landelijke dagbladen. Veelvuldig treedt hij rond de kerstdagen in het land op. In 2009 hoopt hij in zijn komende 60ste levensjaar tevens zijn 50-jarige zangersjubileum te vieren. Er verschijnt dan ook een cd-box met geestelijke liederen o.a. begeleid door de meester-pianist Daniel Wayenberg (1929). Ook nu eindigt de veelzijdige concertzanger Vis dit kleurrijk programma en dat voor elk wat wils is met het zo geliefde ‘Cantique de Noël’ van de Franse opera-componist Adolph Adams.

Nadere informatie bij de heer Jaap van Meekeren, 070-3551531 / e-mail: j.meekeren@wanadoo.nl /
Zie ook: www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com

Adres:
Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan 10 (Statenkwartier) te Scheveningen.
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jaap van Meekeren, Zorgvlietkerk.
Telefoon:
0623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-03 22:03:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar