Christelijke Muziek & Concertagenda

'Gevleugelde Klanken' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Gevleugelde Klanken'
Datum:
27 september 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 27 september 2008 om 20.00 uur zullen Wim Magré op het orgel en Jan Lenselink op de vleugel een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld.
Het thema is ‘Gevleugelde Klanken’. Het wordt een concert met een afwisselend programma.
Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en vleugel samen; Ouverture “Laat heel de wereld” van J. Lenselink, Allegro uit Concerto 1 van J.S. Bach, Panis Angelicus van
C. Franck, Jeruzalem medley van J. Lenselink, Moon River van H. Mancini, Medley “Sound of Music” van Rodgers/Hammerstein, etc. Ook zal Wim Magré een Improvisatie laten horen en ‘Fuga gigue’ spelen van J.S. Bach. Jan Lenselink zal als solo spelen: ‘Ik zou wel eens willen weten’ van
J. de Corte, etc.

Wim Magré werd geboren in 1962 geboren te Doornspijk. Zijn eerste muzieklessen ontving hij aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Zwols Conservatorium waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy.
Als organist is Wim Magré verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Doornspijk, Hervormde kerk de Elburg, Alle dagkerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam en tweede organist van de Grote Kerk te Apeldoorn. Hij maakte een achttal orgel-CD’s op bekende Nederlandse orgels. Verder werkte hij mee aan een aantal orgel-DVD’s.
Wim Magré maakte een zestal tournee’s naar de VS en Canada. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Regelmatig is hij te horen in het land op orgelconcerten en als begeleider bij koorconcerten. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.wimmagre.nl

Jan Lenselink werd geboren in Zwolle en bracht zijn kinderjaren door naast de kerk waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt.
Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitgerorgel van de Zwolse St. Michëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek.
Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij les aan het centrum voor de kunsten CQ in Emmen.
Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio- en tv-programma’s en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Zijn improvisatietalent, zowel licht als klassiek, wordt door velen gewaardeerd. Dit blijkt uit het feit dat hij concerten gaf met bekende musici als Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt en Louis vn Dijk.
Een citaat van producer J.Q. Zwart: “Wat ik zo bewonder in Jan Lenselink is zijn enorme vermogen om steeds weer met verrassingen te komen en het is soms ongelofelijk wat deze muzikant pur sang uit een vleugel weet te toveren.”
Jan is ook in het buitenland geen onbekende en maakte zijn opwachting in vele landen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 11,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Gevleugelde Klanken'

Uitvoerenden:
Wim Magré (orgel) en Jan Lenselink (vleugel)

Entreeprijs volwassenen:
€ 11,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-09-08 14:40:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar