Christelijke Muziek & Concertagenda

'Romantische Klanken' rondom Piet van Egmond Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Romantische Klanken' rondom Piet van Egmond
Datum:
7 juni 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 7 juni a.s. om 20.00 uur zal voor de eerste keer Marco den Toom een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Romantische Klanken’ rondom Piet van Egmond! Op het programma staan allemaal werken die iets te maken hebben met Piet van Egmond. Zo horen we veel bewerkingen/transcripties van orkestwerken die Marco in de lijn van Van Egmond voor orgel bewerkte. Te noemen valt: de Serénade van Widor, de Posthoorngalop van Koenig, Weekend van Meisel, maar ook de grote opera-ouverture ‘Si j’etais Roi’ van Adam. Ook wordt er een ‘vrije improvisatie’ van Van Egmond gereproduceeerd door de concertgever. Verder kunnen we een tweetal traditionele orgelwerken horen die Van Egmond graag speelde; een Bach-concerto en de bekende Toccata van Grison. Marco besluit het concert met een ‘vrije improvisatie’ in de stijl van Van Egmond.

Marco den Toom (1978), musicus te Hoevelaken, maakte op twaalfjarige leeftijd zijn openbare debuut voor de EO-televisie in het programma ‘Jong Geleerd’. Mede dankzij verdere orgellessen bij Henk van Zonneveld en Herman van Vliet was hij vijf jaar later voor het eerst te beluisteren op cd. Marco studeerde af aan het Utrechts Conservatorium bij Jan Raas en Bernard Winsemius, volgde diverse masterclasses bij Charles de Wolff en bekwaamde zich verder bij o.a. Peter Eilander en Klaas Jan Mulder. Daarnaast studeerde hij aan het International Zentrum “Institut van de Klashorst” in Müllheim an der Ruhr (Duitsland). Als koordirigent werd hij onderwezen door Cees het Jonk en Gerrit Fokkema.
Marco is veelvuldig te horen als concertorganist en begeleider van koor- en samenzang. Zijn groot muzikaal enthousiasme en vooral ook zijn sfeerbepalende koor- en samenzangbegeleidingen maken hem tot een veelgevraagd musicus. In dit verband maakte hij concertreizen naar onder meer Duitsland, Oostenrijk, België, Engeland, Schotland en Frankrijk (onder meer de Notre Dame en de St. Eustache, beiden in Parijs). Als dirigent is hij sinds 1 januari 2005 verbonden aan de Chr. Zangvereniging ‘Jubilate Deo’ te Woudenberg. In diezelfde hoedanigheid kreeg hij twee jaar later ook een aanstelling bij het mannenensemble ‘Cantare’.

Als begeleider en solist werkte hij mee aan radio-, televisie-, dvd-producties en zo’n 75 cd-opnamen. In de Ichtuskerk te Soest en de Oude Kerk te Putten begeleidt hij de zondagse eredienst als organist. Zijn overige activiteiten zijn te volgen op de site: www.marcodentoom.nl.

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 9,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Romantische Klanken' rondom Piet van Egmond

Uitvoerenden:
Marco den Toom (orgel)

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-05-27 16:41:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar