Christelijke Muziek & Concertagenda

'Muziek-Klassiek' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Muziek-Klassiek'
Datum:
17 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op 17 mei 2008 om 20.00 uur zal Everhard Zwart een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld, met als thema ‘Muziek-Klassiek’. Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld;
Fantasie over Psalm 24 van J. Zwart, Sonata 4 e-moll-Adagio-Allegro-Andante-un poco Allegro van J.S. Bach, uit Symphonie 4: Andante cantabile-Scherzo van C.M. Widor, Fantasie over bekende pinkstermelodieën van F. Asma, etc.

Hij ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, organist van de Bovenkerk te Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma, te Maassluis. Na zijn Gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht en daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met lof afstudeerde. Na het behalen van dit Conservatoriumdiploma kreeg hij de uitnodiging en hiermee de unieke kans om internationale meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. Everhard Zwart maakte dankbaar gebruik van deze uitnodiging en studeerde in 1983 en 1984 respectievelijk te Rotterdam en Parijs. In 1987 studeerde hij een seizoen bij Günther Kaunzinger te Würzburg (improvisatie en orgel-symfonieën van Widor en Vierne).

Zijn internationale debuut als concertorganist maakte Everhard Zwart in 1983 te Barcelona (Spanje), waarna hij regelmatig concerteerde in verschillende landen van Europa, zoals Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Vanaf 1985 maakt hij regelmatig succesvolle concertreizen naar Amerika en Canada.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn “handelsmerk” geworden. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen.

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 9,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Muziek-Klassiek'

Uitvoerenden:
Everhard Zwart (orgel)

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-05-05 15:35:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar