Christelijke Muziek & Concertagenda

Hommage aan Arie J. Keijzer (1932-2024) Middelharnis, Zuid-Holland


Naam:
Hommage aan Arie J. Keijzer (1932-2024)
Datum:
29 juni 2024
Tijd:
15:00u - 21:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 29 juni zal er een hommage aan Arie J. Keijzer plaatsvinden op Goeree Overflakkee in de vorm van een orgeltour en avondconcert.

Op 5 augustus 2023 overleed Arie J. Keijzer op de leeftijd van 91 jaar. Een organist en componist over wiens naam zowel in binnen- als buitenland met respect wordt gesproken.

Arie J. Keijzer werd geboren op 6 juni 1932 in Nieuwe Tonge. Hij groeide als organist op Goeree Overflakkee op. Hij werd later de vaste organist van de Grote- of Onze Lieve Vrouwenkerk en Augustijnenkerk in Dordrecht.

Keijzer leidde vele organisten op, hij was als hoofdvakdocent orgel enige tijd verbonden aan het Maastrichts Conservatorium, en vervolgens verbonden van 1965 tot 1994 aan het Rotterdams Conservatorium als hoofdvakdocent orgel en improvisatie.

Arie J. Keijzer componeerde vele werken voor orgel (waaronder 6 orgelsymfonieën) en verder werken voor orkest en orgel, grote koorwerken, kamermuziek, enz.

Er zullen 7 organisten meewerken aan deze hommage, 6 ervan hebben een connectie met Arie J. Keijzer als leerling aan het Rotterdams Conservatorium of als privéleerling. Ook is de ‘tweede generatie’ vertegenwoordigd. De orgelwerken van de componist zullen centraal staan tijdens deze hommage.


De dag start met een orgeltour die zal beginnen in de Hervormde Kerk van Ooltgensplaat om 15.00. Organisten daarbij zijn Johan den Hoedt en Martien de Vos. Vervolgd wordt om 16.00 door Gerben Mourik op het orgel van de Hervormde Kerk in Stad aan het Haringvliet. ’s Avonds om 20.00 wordt de dag besloten met een concert in de Grote Kerk van Middelharnis, verzorgd door Ineke Pieters, Johan van Broekhoven, Johan den Hoedt, Paul Kieviet, Gerben Mourik en Jan van Dijk. Alle orgels op deze dag zijn gebouwd door de Fa. Leeflang, waar twee broers van Arie (Johan en Jan) zorgden voor resp. de intonatie en bedrijfsvoering.
Toegang: De toegang tot zowel orgeltocht als avondconcert is gratis, er is een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

Adres:
ring 15
Postcode:
3241CR
Plaats:
Middelharnis (Boek overnachting in Middelharnis)
Dagje uit in Middelharnis | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Gerben Mourik.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-04-29 20:49:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar