Christelijke Muziek & Concertagenda

Sopraan Tineke Roseboom in vrolijk concert in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Sopraan Tineke Roseboom in vrolijk concert in Westerkerkmuziek
Datum:
20 april 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 20 april om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het Alexanderconsort Bennekom o.l.v. Elly Meijer-Klein met medewerking van sopraan Tineke Roseboom, die in het concert veel solorollen vertolkt, en Coert van den Berg, bariton. Op het programma staan delen uit ‘The fairy Queen’ van Henry Purcell, een semi-opera , gebaseerd op William Shakespeares huwelijkskomedie ‘A Midsummer Night’s Dream’. Daarnaast klinken werken van Georg Friedrich Händel, namelijk aria’s en het kroningsmotet ‘My heart is inditing’.
De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Alexanderconsort, in 2008 opgericht en sindsdien gedirigeerd door afwisselend Dick Meijer en Elly Meijer-Klein, draagt de naam van de kerk waarin regelmatig cantateconcerten gegeven worden: de Oude of St. Alexanderkerk te Bennekom. De leden van het consort bestaan uit beroepszangers en gevorderde amateurzangers. Het orkest staat onder leiding van de celliste Inja Botden: zij verzorgt voor elk concert professionele barokmusici, die spelen op oude (of kopieën van oude) instrumenten, waarmee aan een verantwoorde uitvoeringspraktijk recht wordt gedaan.
Tineke Roseboom (1990) studeerde in 2012 af aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Ze werkte mee aan diverse cd opnames, maar in 2016 kwam haar eigen debuut-cd uit: El Rosicler, met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten, begeleid door het Luthers Bach Ensemble. Door haar grote interesse in verschillende muziekstijlen is Tineke’s repertoire erg breed. Ze is een veelgevraagd soliste voor cantates en oratoria maar straalt ook in speciaal voor haar gecomponeerde werken.
De Bas-Bariton Coert van den Berg behaalde in 2003 zijn Master aan de ArteZ Hogeschool voor de kunsten. Hij volgde daar lessen van Felix Schoonenboom en vanaf het 4e studiejaar van Cora Canne Meijer. Coert zingt in het groot omroepkoor en als oratoriumsolist zingt hij vrijwel alle bekende oratoria.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-04-11 23:34:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar