Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieprogramma met sopraan en orgel in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Passieprogramma met sopraan en orgel in Westerkerkmuziek
Datum:
23 maart 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Passieprogramma met sopraan en orgel in Westerkerkmuziek
Op 23 maart om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door sopraan Nanette Mans en organist Maarten Wilmink. Op het programma staan werken rondom het thema ‘lijdenstijd’. Naast twee aria’s uit de bekende passionen van Bach klinken enkele grote werken van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen, waaronder ‘miroir de peine’ (spiegel van de pijn). Daarnaast worden werken uitgevoerd van Michael Haydn en de romantische componist Joseph Rheinberger.
De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Sopraan Nanette Mans (2000) studeerde Klassiek Zang bij bariton Henk Neven op Codarts. Ze is vaak als solist te horen in onder andere de Matthäus- en Johannespassion van Bach, de Messiah van Händel, het Gloria van Vivaldi en vele cantates. Ook in kamermuziek is Nanette erg actief. Zo vormt ze een vast sopraan-orgelduo met organist Gerben Budding en een liedduo met pianist Mieke Verduijn. Haar passie voor zingen ontstond bij ensemblezang, waardoor ze veel ervaring heeft op dat gebied en ze vaak in ensembleverband te horen is.
Maarten Wilmink (2001) raakte op 12-jarige leeftijd in de ban van het orgel. Inmiddels voert zijn concertagenda hem onder meer naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Litouwen en werd hij eersteprijswinnaar van verschillende orgelconcoursen in Groningen, Kampen en Bibione (Italië). Hij studeerde vanaf 2019 aan het conservatorium in Rotterdam o.a. bij Ben van Oosten, waar zijn bachelor-examen met een 10 beoordeeld werd. Ook studeerde hij improvisatie bij Hayo Boerema en sloot hij de studie kerkmuziek af. Momenteel volgt hij de masterstudie in Rotterdam. Naast zijn soloconcerten, treedt hij solistisch op met orkesten en begeleidt hij regelmatig koren en ensembles. Als kerkmusicus is hij sinds 2022 verbonden aan de St. Stephanuskerk te Borne waar hij is aangesteld tot organist-dirigent. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus, is hij ook actief als privédocent orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-03-14 20:57:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar