Christelijke Muziek & Concertagenda

O Cielo Wiuwert, Friesland


Naam:
O Cielo
Datum:
6 april 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 17:15u
Omschrijving:

O CIELO en Bezichtiging Mummiekelder en tentoonstelling in de kerk
CELLO: JUDITH OOST
ORGEL: SIMON BOUMA

Theaterconcert O CIELO is een vrolijk veelzijdig programma, waarbij het orgel als ensemble-instrument in duo met de cello, van alle kanten wordt belicht.
Het verhaal begint vanuit de fantasieën die Simon en Judith als kinderen bij het reusachtige orgel hadden. Een toverinstrument! Een orgelbalustrade die tegelijkertijd een stoomboot en een luchtballon is! Met dit ‘magische luchtschip’ stijgen we op en vliegen over verschillende landen.
Vanuit de lucht kun je de geluiden en gevoelens van de componisten, in de landschappen waar je overheen zweeft, scherp horen.
De cello en het orgel vangen ze op en beginnen samen te vertellen…
Tango’s uit Argentinië, Noorse sprookjes, romantiek in de bergen van Liechtenstein, feestmuziek vanuit Duitse kastelen, Russisch rumoer, zielsverhalen die over Engelse heuvels klinken, een verstild gebed in een Franse kapel, Spaanse hitte en speels Catalaans liefdesvuur!
Tijdens deze levendige reis komen de luisteraars steeds meer te weten over het bijzondere beroep van organist en over het duizelingwekkende orgel.

DUO CELLO EN ORGEL
Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost vormen sinds 2018 een duo. Als organist en ‘organisten-dochter’ hebben zij het doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel te laten horen en om het orgel op een verfrissende manier onder de aandacht te brengen.

KLINKEND ERFGOED VAN SÚDWEST- TOT NOARDEAST-FRYSLÂN
In 2024 speelt Barrevoet O CIELO in 13 Friese kerken.
Aan ieder concert is een korte erfgoed-activiteit gekoppeld, die door de plaatselijk betrokkenen bij de kerken wordt georganiseerd. Een dorpswandeling, verhaal, tentoonstelling, filmprojectie of een bijzondere erfgoed-verrassing. Op zaterdag 6 april is er, voor en na het concert de mogelijkheid om de Mummiekelder en de tentoonstelling in de kerk te bekijken. Voor wie het leuk vindt om een rondleiding te krijgen: dit kan om 13.30 (extra kosten 4,-)

Meer informatie: www.barrevoet.nl
https://www.instagram.com/barrevoet/
https://www.facebook.com/compagniebarrevoet/

O CIELO ‘Klinkend erfgoed van Súdwest- tot Noardeast- Fryslân’ wordt mede mogelijk gemaakt door: De Gemeenten Súdwest-Fryslân, Noardeast-Fryslân, Leeuwarden, Achtkarspelen, Tytsjerkeradiel, de Provincie Fryslân, Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultuurfonds Friesland, E.J. Struif Fonds, Meindersma-Sybenga Stichting, Ritske Boelema Gasthuis en PW Janssens Friesche Stichting.
Dank aan de kerkbetrokkenen van de Nicolaaskerk in Wiuwert!

Adres:
Nicolaaskerk
Postcode:
8637VH
Plaats:
Wiuwert (Boek overnachting in Wiuwert)
Dagje uit in Wiuwert | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Organist Simon Bouma en theatermaker/celliste Judith Oost

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.barrevoet.nl
Email adres:
cie.barrevoet apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Compagnie Barrevoet.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-03-08 23:30:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar