Christelijke Muziek & Concertagenda

Bachkoor Holland - Matthäus Passion Delft, Zuid-Holland


Naam:
Bachkoor Holland - Matthäus Passion
Datum:
29 maart 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:30u - 16:00u
Omschrijving:

Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag voeren Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest de indrukwekkende Matthäus Passion uit in de Nieuwe Kerk in Delft. Onder leiding van Gijs Leenaars treden internationale solisten en het kinderkoor van Academy of Vocal Arts traditiegetrouw op. Bachs meesterwerk is een magistraal stuk dat nog steeds heel veel zeggingskracht heeft. In Nederland is het al een eeuw een bijzondere traditie die nog steeds razend populair is. De thema’s in het werk zijn dan ook onverminderd actueel: verzoening en vergeving, vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. In de Nieuwe Kerk komt het werk volledig tot zijn recht.

Het concert op Witte Donderdag 28 maart begint om 19:30 uur. Het concert op Goede Vrijdag 29 maart begint om 11:30 uur en bestaat uit twee delen met daartussen een lange lunchpauze. Geniet niet alleen van Bachs muziek maar ook van de prachtige Nieuwe Kerk en het praalgraf van Willem van Oranje. Kijk voor tickets en info op www.bachkoorholland.nl.

Adres:
Markt 80
Postcode:
2611 GW
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Bachkoor Holland, Concertgebouw Kamerorkest, Edward Ross (Evangelist in Lochem en Delft), Niklaus Kost (Christus), Marie Luise Werneburg (sopraan), Yongbeom Kwon (countertenor), Seil Kim (tenor), Halvor Melien (bas).
M.m.v. Kinderkoor Academy of Vocal Arts.
Dirigent: Gijs Leenaars.

Entreeprijs:
€ 133,50


Internetadres:
https://www.bachkoorholland.nl/agenda/matthaus-passion-2024
Meer concerten:
Alle concerten van Bachkoor Holland.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-02-19 11:23:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar