Christelijke Muziek & Concertagenda

Kinderconcert Assepoester Bussum, Noord-Holland


Naam:
Kinderconcert Assepoester
Datum:
10 maart 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 15:00u
Omschrijving:

Sprookje Assepoester komt tot leven in familieconcert Spant!

Hoe Assepoester een Cinderella werd? Dat geheim wordt op zondagmiddag 10 maart ontrafeld tijdens een familieconcert in het Bussumse theater Spant! Met tekst bij de muziek en een diavoorstelling brengt het orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras het eeuwenoude sprookje tot leven.

Kinderen vanaf vier jaar en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om het concert bij te wonen. Aan de hand van muziek en diabeelden wordt verteld hoe het arme weesmeisje Assepoester, die als dienstmeid wordt behandeld door haar stiefmoeder en stiefzussen, hulp krijgt van een goede fee. Deze tovert Assepoester om in een stralende jonge vrouw zodat ze op het koninklijk bal een verpletterende indruk kan maken op de prins.

Kennismaken met het orkest
De uitvoering van Will J.B. Hus (componist) en Corriejanne Timmers (teksten) leent zich uitstekend voor een familie-uitje, feestje of verjaardag. Daarnaast is de voorstelling voor de jonge bezoekers een uitgelezen kans om kennis te maken met het orkest. Voorafgaand aan de voorstelling stellen de musici alle instrumenten voor aan het publiek. Na afloop mogen kinderen zelf op de instrumenten proberen te spelen.

Groot feest
De strijkinstrumenten - in alle soorten en maten - worden uitgeleend door de Gooische Muziekschool. Dit is altijd weer een groot feest voor de jonge concertgangers. Door de instrumenten daadwerkelijk te mogen uitproberen is al regelmatig ‘een gevoelige snaar geraakt’. Daarnaast leveren de gemeente Gooise Meren en Spant! een aanzienlijke bijdrage aan het kinderconcert door de concertzaal kosteloos ter beschikking te stellen. Een belangrijke doelstelling is de jeugd in aanraking te brengen met cultuur.

Praktisch
Er zijn op zondag 10 maart 2024 twee voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur in theater Spant!, Dr. Abraham Kuyperlaan 3, Bussum.
De kaartjes kosten 7.50 euro en zijn te bestellen via tickets@toonkunstbussum.nl . Kaartjes ook verkrijgbaar aan de deur (alleen contant).

Adres:
Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan 3
Postcode:
1402 SB
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
kinderconcert

Uitvoerenden:
orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
https://www.toonkunstbussum.nl
Email adres:
tickets apenstaartje toonkuinstbussum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toonkunst Bussum.

Kaarten:
Kaartjes bestellen via tickets@toonkunstbussum.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-02-18 16:22:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar