Christelijke Muziek & Concertagenda

Capella Groningen – Jubileumconcerten - Aan het Deense hof Beilen, Drenthe


Naam:
Capella Groningen – Jubileumconcerten - Aan het Deense hof
Datum:
10 februari 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Capella Groningen, het gerenommeerde koor dat al 35 jaar een prominente rol speelt in de uitvoering van middeleeuwse en renaissance-muziek, markeert dit jubileumjaar met een meeslepend thematisch programma gewijd aan Scandinavische oude muziek. Terwijl de Scandinavische koortraditie wereldwijd bekend is, blijft de oude muziek uit deze regio grotendeels onontdekt. Capella Groningen brengt daar verandering in met een reeks concerten die een ode brengt aan de muzikale rijkdom uit een van de meest weelderige periodes van de Deense culturele geschiedenis.

De openingsconcerten in Beilen en Thesinge nemen het publiek mee naar de tijd van koning Fredrik II (1534-1588) en Christian IV (1577-1648), toen de Deense hofkapel uitgroeide tot een van Europa's grootste en beste.

Het programma omvat geestelijke muziek van Deense componisten, waaronder de befaamde Mogens Pedersøn, die studeerde onder Giovanni Gabrieli in Venetië. De muzikale beleving wordt aangevuld met werken van buitenlandse componisten die aan het Deense hof dienden, zoals Johannes Tollius en Vincenzo Bertolusi. Het geheel wordt aangevuld met ingetogen liederen uit de prachtige Scandinavische verzameling Pie cantiones.

Het feestelijke karakter van het jubileumjaar komt in dit concert tot uiting in de selectie van muziek voor bijzondere gelegenheden, zoals een motet ter viering van het einde van de 7-jarige oorlog en een compositie voor de opening van de fontein bij kasteel Kronborg in Helsingør. Het concert sluit af met bruiloftsmotetten van Bartholomaeus Stockmann, de oudst bekende motetten die met zekerheid op Deense bodem zijn gecomponeerd.

Dit afwisselende programma belooft een ontdekkingsreis te worden langs vergeten muzikale schatten, gepresenteerd door Capella Groningen in hun eigen karakteristieke stijl. Het jubileumjaar begint op 10 en 11 februari 2024 met dit originele programma. Mis deze unieke kans niet om de rijke muzikale geschiedenis van Denemarken te ervaren.

Toegangsprijzen: aan de zaal € 17,50 / bij reservering € 15,50 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis.

Adres:
Stefanuskerk, Prins Bernhardstraat 12
Postcode:
9411 KH
Plaats:
Beilen (Boek overnachting in Beilen)
Dagje uit in Beilen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
https://www.capellagroningen.nl/
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.

Kaarten:
www.capellagroningen.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-01-13 14:29:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar