Christelijke Muziek & Concertagenda

Misa Criolla Diepenveen, Overijssel


Naam:
Misa Criolla
Datum:
16 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u

Omschrijving:

Misa Criolla met Grupo Los Criollos en Huygens Consort

Huygens Music presenteert zich op 16 december 20.30u in het refter van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen met een uitvoering van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Een bijzonder concert. Het gerenommeerde Huygens Consort werkt dan samen met de Argentijnse groep ‘Grupo los Criollos’. De Argentijnen werkten meer dan eens samen met het vocaal kwartet Huygens Consort. Het Huygens Consort heeft meermalen in Argentinië opgetreden met o.a. de Misa Criolla.

Het wordt een afwisselend programma. Naast bekende Christmas Carols en andere geliefde kerstklassiekers worden er Spaanse villancico’s uitgevoerd. Verder maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van Grupo los Criollos. Ook het publiek mag meedoen, er zijn ook enkele samenzang momenten in het concert.

Aan het eind van het programma zullen beide ensembles samen met tenor Alvaro Pinto de beroemde Misa Criolla van Ariel Ramirez vertolken. Speciaal voor deze uitvoering wordt het vocale kwartet uitgebreid met nog eens vier zangers. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering van deze Argentijnse muziek.

De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De authentieke uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de tenor Alvaro Pinto.

Een muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Kaarten kosten € 25,- / € 15,- (studenten en jongeren tot 16 jaar) in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via: www.huygensmusic.nl

Adres:
Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6
Postcode:
7431PJ
Plaats:
Diepenveen (Boek overnachting in Diepenveen)
Dagje uit in Diepenveen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Advent
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Huygens Consort
Grupo Los Criollos

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal.

Kaarten:
www.huygensmusic.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-12-08 11:22:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar