Christelijke Muziek & Concertagenda

Verbindend kerstconcert met samenzang organist Dub de Vries Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Verbindend kerstconcert met samenzang organist Dub de Vries
Datum:
16 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Orgelzaal Booy organiseert op zaterdag 16 december 2023 om 16:00 uur een verbindend kerstconcert met samenzang. Organist Dub de Vries, mezzosopraan Emma Brown en bariton Piet Baarsen, zorgen voor een betoverende middag in kerstsferen.

Bekende kerstklassiekers als Holy night en Eer zij God in onze dagen vullen het historisch monument aan het Daalmeerpad. Een middag van verbinding, zang en het beleven van kerst “met een brok in de keel en tranen in de ogen,” aldus Gijsje Drost, bestuurslid van Orgelzaal Booy.

Sterrenhemel
“Veel mensen lopen voorbij de orgelzaal als ze bijvoorbeeld hun hond uitlaten, maar hebben het nooit van binnen gezien,” vertelt Gijsje. Alleen al de unieke sterrenhemel, in de jaren vijftig handgeschilderd door Cor Booy zelf, is het bezichtigen waard.

Kaarten
Kaarten kosten €7,- en zijn aan de deur verkrijgbaar, met pin of contant. Online kopen kan ook via https://www.orgelzaalbooy.nl/kerstconcert-16-december-2023/.

Kinderen tot 16 jaar mogen gratis mee. Het concert is op zaterdag 16 december 2023 op het Daalmeerpad 13 te Alkmaar, start om 16:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Hierna staan de drankjes klaar in de ontvangstruimte.

Over Orgelzaal Booy
De markante orgelliefhebber Cor Booy bouwde de orgelzaal in de jaren vijftig zelf, tegen het huis van zijn ouders aan. Met de eerste versie van de zaal was Cor niet tevreden, de akoestiek kon beter. Versie twee werd groter, gaf plaats aan 150 bezoekers en ruimte aan een orgel met 2000 pijpen. Zijn gelijknamige neef schilderde het scheppingsverhaal op de ramen. Eind jaren 80 overleed Cor Booy. Stichting Orgelzaal Booy zet zich nu in om het stuk cultureel erfgoed te behouden en onder de aandacht te brengen. Dit doet zij door meerdere concerten per jaar te organiseren, waaronder de zomerconcerten op de vrijdag en dit kerstconcert.

Adres:
Daalmeerpad 13
Postcode:
1827GA
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.orgelzaalbooy.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dub de Vries.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-12-08 08:55:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar