Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert door geroemd St. Joris Kamerkoor Amersfoort in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kerstconcert door geroemd St. Joris Kamerkoor Amersfoort in Westerkerkmuziek
Datum:
16 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 16 december om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het St. Joris Kamerkoor uit Amersfoort o.l.v. Wouter Verhage met medewerking van de organist Rien Donkersloot. Het koor brengt, met als thema ‘Advent en Kerst’, een 15-tal werken van beroemde oude meesters als Felix Mendelssohn, maar ook van hedendaagse Engelse componisten zoals John Rutter, David Willcocks en James MacMillan. Deze laatste componist dirigeerde onlangs in Glasgow het koor in een eigen compositie en was zeer te spreken over de kwaliteit van dit bijzondere koor. De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het St. Joris Kamerkoor is een gemengd kamerkoor met standaard acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. Op het repertoire staat religieuze en religieus geïnspireerde muziek van alle tijden. Daarin worden de tekst en muziek als onlosmakelijk met elkaar verbonden beschouwd. Het koor is er vooral op gericht om door de muziek uitdrukking te geven aan de betekenis van de composities. De ambitie is om in Amersfoort en omstreken een van de toonaangevende kamerkoren te zijn. Dat doet het St. Joris Kamerkoor door thematische programma’s uit te voeren, waarin men niet terugschrikt voor een hoge moeilijkheidsgraad. Ook werkt het koor vaak mee aan vespers en Choral Evensongs.
Sinds april 2017 is oud-Veenendaler Wouter Verhage vaste dirigent van het koor. Hij studeerde de hoofdvakken Docent Muziek, Koordirectie en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij o.a. Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Ook volgde hij aan dit conservatorium een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning en hij studeerde in 2020 af op een masterstudie Ensemblezang. Wouter zingt bij diverse gespecialiseerde professionele ensembles zoals het Laurens Collegium Rotterdam, het Bachkoor Holland en het Kamerkoor Ars Musica.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-12-07 23:09:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar