Christelijke Muziek & Concertagenda

Meestertrompettist Bas Duister met vroegere docent in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Meestertrompettist Bas Duister met vroegere docent in Westerkerkmuziek
Datum:
18 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 18 november om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door de trompettisten Bas Duister en Wim van Schaik met organist/pianist Ad Verhage. Zij spelen werken voor twee trompetten van o.a. de Italiaan Jachinni en de Noordduitse Buxtehude. Ook klinken werken van J.S. Bach en zijn leerling Homilius. Het tweede deel bestaat uit werken uit de 20e eeuw, waaronder het virtuoze ‘Rustiques’ van Bozza en op orgel klinken werken van de Franse romanticus Vierne.
Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl. De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Bas Duister (1987) begon als leerling van Wim van Schaik aan de Veenendaalse muziekschool. Nadat hij begon met studeren aan Codarts Rotterdam bij Ad van Zon en André Heuvelman maakte zijn carrière als trompettist grote sprongen. Al op 17-jarige leeftijd viel hij in bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat bleef bij andere orkesten en ensembles niet onopgemerkt en sinds 2008 speelt hij bij het prominente Nederlands Blazers Ensemble. Duister is eigenlijk een ‘spons’; hij zoekt overal naar nieuwe informatie en zuigt alle bruikbare ritmes in zich op, “ook van dansers, choreografen, zangers en andere instrumentalisten.”
Wim van Schaik (1950) begon in 1976 aan een conservatoriumstudie te Arnhem. Hij kreeg trompetles van Klaas Kos en Peter van Loo, beiden solotrompettist van een bekend orkest. Hij was muziekleraar aan het CLV en trompetleraar aan muziekschool “De Muzen”. Inmiddels hebben enkele van zijn leerlingen een conservatoriumstudie afgerond. Hij musiceerde met bekende organisten en was dirigent van diverse koren en orkesten, waaronder het ‘Veenendaals Koperensemble’.
Ad Verhage (1957) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag schoolmuziek, orgel bij o.a. Johann Th. Lemckert en protestantse kerkmuziek. Hij was gedurende 33 jaar docent muziek aan de CHE, is cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-11-09 14:35:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar