Christelijke Muziek & Concertagenda

Capella Groningen: Sys willekomen - Renaissance kerstconcert Middelstum, Groningen


Naam:
Capella Groningen: Sys willekomen - Renaissance kerstconcert
Datum:
10 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Capella Groningen: Sys willekomen - Renaissance kerstconcert

Kerstmis is bij uitstek een tijd voor muziek, met een uitgebreid aanbod van kerstconcerten. Capella Groningen wil hieraan graag een unieke toevoeging bieden met een bijzonder programma vol kerstmuziek uit de middeleeuwen en renaissance.

Er zullen bekende en nog steeds geliefde stukken klinken, zoals het beroemde O Magnum Mysterium van Victoria en klassiekers zoals Coventry Carol, Gaudete, en Praetorius\' Es ist ein Ros entsprungen. Deze worden gecombineerd met minder bekende pareltjes, waaronder motetten van Gallus, Brumel, Mouton, Morales, Tallis, en Josquin. Ter ere van het William Byrd jaar 2023 zijn enkele motetten van William Byrd (c. 1540-1623) in het programma opgenomen.

Ook zullen twee Oudnederlandse kerstliederen in een polyfone zetting uit de Codex Smeijers klinken, een handschrift dat in gebruik was bij de Onze Lieve Vrouwe Broederschap in Den Bosch: Omnes nu laet ons Gode loven en Nu sijt willecome. Van dit laatste lied zal ook een nog oudere voorloper klinken: Sys willekomen heire Kerst.

Capella Groningen hoopt met dit programma een aansprekend kerstprogramma te bieden, waarin u helemaal in de kerststemming wordt gebracht. Voor nieuwsgierige renaissanceliefhebbers valt er bovendien veel nieuws te ontdekken. Door de variatie in stijlen, het aansprekende thema en de combinatie van bekende en minder bekende stukken presenteren wij een inhoudelijk interessant concert voor een zo breed mogelijk publiek.

Sys willekomen - Weest welkom!

Toegang: aan de zaal € 17,50 / bij reservering € 15,50 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis

Informatie over kaartverkoop en reservering: www.capellagroningen.nl

Adres:
Sint-Hippolytuskerk, Concordiaplein 1
Postcode:
9991 BB
Plaats:
Middelstum (Boek overnachting in Middelstum)
Dagje uit in Middelstum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Kerst
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
https://www.capellagroningen.nl/
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-25 13:38:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar