Christelijke Muziek & Concertagenda

Symfonieorkest in Westerkerkmuziek met Mahler en Brahms Veenendaal, Utrecht


Naam:
Symfonieorkest in Westerkerkmuziek met Mahler en Brahms
Datum:
21 oktober 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 21 oktober om 16.00 uur vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een bijzonder concert plaats door het orkest Caecilia Camerata o.l.v. Jasper de Waal met medewerking van alt-mezzo Carina Vinke. Op het programma staan twee beroemde werken uit de Romantiek, namelijk de ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ van Gustav Mahler en de derde symfonie van Johannes Brahms.
Het ensemble Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. De naam is ontleend aan de heilige Caecilia, die volgens de legende uit een voorname Romeinse familie afkomstig was. Ze vond troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. De toevoeging ‘Camerata’ duidt allereerst op het karakter van het orkest – het is een kamerorkest waarin ieders inbreng van belang is. Daarnaast verwijst het ook naar het woord kameraden (vrienden); de orkestleden zijn zowel liefhebbers van muziek als (muziek)vrienden.
De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jasper de Waal heeft een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en is daarnaast actief als dirigent. Intensieve studie bij Jan Stulen, zijn grote repertoirekennis en jarenlange muzikale input op het hoogste niveau maken hem een interessante en bevlogen dirigent. Hij dirigeerde in Nederland succesvol het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland.
Alt-mezzo Carina Vinke wordt geprezen om de opvallende donkere kwaliteit van haar stem en haar dramatische talent. Geboren in Nederland zingt ze vanaf haar negende levensjaar op grote schaal in eigen land alsook in het buitenland. Carina heeft haar medewerking verleend aan radio- en televisie-uitzendingen in Nederland en het buitenland. Ze zingt opera, oratoria, liederen en hedendaagse muziek.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-11 23:28:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar