Christelijke Muziek & Concertagenda

Ciconia Consort - Kerst met de gebroeders Grimm Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Ciconia Consort - Kerst met de gebroeders Grimm
Datum:
16 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
https://www.youtube.com/watch?v=aJiqF_lozbc
Omschrijving:

Programma
Max Reger - Lyrisches Andante 'Liebestraum'
Robert Volkmann - Serenade no. 2 in F
Sigrid Karg-Elert - Noel in E, op. 142 nr. 10
Arnold Schönberg - Weihnachtsmusik
Carl Reinecke - Weihnachtslied
Engelbert Humperdinck - Hänsel und Gretel (delen)
Ernst Křenek - Fünf kurze Stücke für Streicher, op. 116

Toelichting
Met kerst kijken we massaal ‘Harry Potter’, maar ook al in vroeger tijden was dit de periode van de ‘fantasy’. Maar dan in de vorm van klassieke sprookjes. En wie aan sprookjes denkt, denkt aan Grimm. Het sprookje Hans en Grietje bevat alle elementen van een echt kerstsprookje: twee arme houthakkerskinderen, door honger gedreven, verdwalen in het bos en komen via een behekst koekhuisje tenslotte weer veilig thuis. Toch? Of is er misschien iets anders aan de hand?
In Duitsland is de opera Hänsel und Gretel een geliefd kerst-uitje voor het hele gezin. Met een compilatie van Humperdincks Hänsel und Gretel vermengd met muziek van Krenek, sluit het Ciconia zich aan bij deze heerlijke kersttraditie. Talitha van der Spek en Maria Pedano staan garant voor het nodige vocale en visuele spektakel waarin ook voor de jongste concertbezoekers een rol is weggelegd.
Kerst met de gebroeders Grimm is een programma voor de hele familie, waarin dirigent van Gasteren u eerst meeneemt langs typische Duitse kersttradities, van Christkind tot Frankische Lebkuchen, en waarin naast Humperdinck verrassend mooie kerstmuziek klinkt van Karg-Elert, Schönberg en Reinecke.

Maria Pedano sopraan
Maria Pedano is een getalenteerde, veelzijdige musicus. Ze studeert hobo en klassiek zang, maar zingt ook chansons en jazz. Maria begon op zesjarige leeftijd met hobospelen. Ze kreeg les in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Karel Schoofs. Ze studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zij won prijzen op verschillende muziekconcoursen, zoals het Prinses Christina Concours en de internationale Gnessin Competition for Young Musicians 2018 in Moskou (eerste prijs).
Ze trad op met onder meer de Philharmonie ZuidNederland, het ResidentieOrkest en het internationale strijkersensemble LGT Young Soloists.

Talitha van der Spek mezzo-sopraan
De lyrische mezzosopraan Talitha van der Spek studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Ze zingt oratorium, opera en liedrepertoire.
Talitha houdt van verhalen vertellen en dat is voor haar de drijvende kracht achter elk stuk muziek dat zij vertolkt. Veelzijdig als Talitha is, werkt ze ook samen met dansgezelschap Leine Roebana en het gamelan-ensemble Kyai Fatahillah. Zij danste ook in deze voorstellingen. Verder speelde zij in operaproducties van o.a. Opera Nijetrijne, Opera Spanga en Holland Opera.

Ciconia Consort, een spetterend ensemble
Strijkorkest Ciconia Consort vierde in 2023 zijn tienjarig jubileum. Het ensemble wordt geleid door dirigent Dick van Gasteren. Hij speurt voor zijn internationale gezelschap van jonge topmusici naar onbekende meesterwerken. Zo brengt hij regelmatig ware juweeltjes voor het eerst op de Nederlandse concertpodia.
Het Ciconia Consort krijgt inmiddels nationale en internationale erkenning, vanwege zijn bijzondere thematische concerten op hoog artistiek niveau. Het ensemble heeft nu vier internationaal gelauwerde cd’s uitgebracht.

Adres:
Nieuwe Kerk, Spui 175
Postcode:
2511 BM
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Strijkorkest Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Maria Pedano, sopraan
Talitha van der Spek, mezzo-sopraan

Entreeprijs volwassenen:
€ 33,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,50


Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.

Kaarten:
https://www.amare.nl/nl/agenda/2032/ciconia-consort-olv-dick-van-gasteren/kerst-met-de-gebroeders-grimm

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-03 20:55:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar