Christelijke Muziek & Concertagenda

Hohe Messe JS Bach Harderwijk, Gelderland


Naam:
Hohe Messe JS Bach
Datum:
7 oktober 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Hohe Messe met bijzondere lezing van Jos van Veldhoven

Ter ere van haar 40-jarig jubileum voert Kleinkoor Caprice op 7 oktober 2023 de Hohe Messe van J.S. Bach uit in de Grote Kerk in Harderwijk.

Kleinkoor Caprice wordt bij de uitvoering van de Hohe Messe begeleid door barokorkest Florilegium Musicum. Vocale solisten zijn sopraan Marjon Strijk, alt Anne-Marieke Evers, tenor Falco van Loon en bas Joep van Geffen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Noijens.

Jos van Veldhoven
Heel bijzonder is de mogelijkheid voorafgaand aan het concert een lezing bij te wonen door Jos van Veldhoven, die wordt gezien als een van de meest toonaangevende dirigenten van de barokmuziek. Hij neemt zijn toehoorders mee in de ontstaansgeschiedenis en de muziek van de Hohe Messe, maar vertelt ook over Bach en hoe die zelf zijn muziek uitvoerde. Jos van Veldhoven was 35 jaar lang artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij bouwde het gezelschap uit tot een ensemble van wereldformaat. In 2007 werd Jos van Veldhoven benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw om zijn baanbrekende werk voor de oude muziek.

De uitvoering van de Hohe Messe vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023 vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk. Kaarten voor dit prachtige concert, inclusief programma en pauzeconsumptie, zijn te bestellen via www.kleinkoorcaprice.nl/hohemesse.

Adres:
Grote Kerk
Plaats:
Harderwijk (Boek overnachting in Harderwijk)
Dagje uit in Harderwijk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 32,50
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.kleinkoorcaprice.nl
Email adres:
Voorzitter apenstaartje kleinkoorcaprice.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kleinkoor Caprice.
Telefoon:
0341431319


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-09-26 16:19:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar