Christelijke Muziek & Concertagenda

De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel
Datum:
9 september 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 16:00u
Omschrijving:

- De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel – Met uitleg over het orgel, concert door organist Johan den Hoedt en bezoek aan de speeltafel én Kinderworkshop Het Doe-Orgel. St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen. – Aanmelden voor kinderactiviteit via www.venster-op-muziek-lambertus.com

Op 9 september aanstaande is het Open Monumenten- en Nationale Orgeldag. Het thema van dit jaar is ‘Levend erfgoed’ en dat past helemaal bij het Maarschalkerweerdorgel van 1900 in de schitterende neogotische Sint Lambertuskerk. Bespeeld door professionele- en amateurorganisten wordt het erfgoed van de Sint Lambertuskerk levend gehouden met prachtige muziek. Deze zaterdag ontvangen twee professionals, gastorganist Johan den Hoedt en organist-titulair Eric Koevoets de bezoekers. Zij nemen hen om 14:00 eerst mondeling mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Om 14:30 uur volgt een concert door Johan den Hoedt, waarbij hij met heel verschillende werken van J.S. Bach, Keijzer, Franck, Gigout en Andriessen, die diversiteit aan klanken muzikaal vertolkt. Tenslotte is er om 15:15 uur de mogelijkheid om boven rond de speeltafel nog verdere uitleg te krijgen.

Kinderworkshop Het Doe-Orgel

In een kist zit het Doe-Orgel in losse stukken. De kinderen gaan deze met wat hulp in elkaar zetten. De vraag is natuurlijk of het lukt om er geluid uit te krijgen. Intussen kunnen hun begeleiders naar de toelichting over het monumentale Maarschalkerweerdorgel in de kerk en het aansluitende concert. Om 15:00 uur tijdens een korte pauze van het concert sluiten de kinderen zich weer bij de begeleiders aan in de kerk. Ze kunnen dan nog een kwartier genieten van het concert en het grote orgel in actie horen. Vervolgens mogen ze mee naar boven naar de speeltafel op de koorzolder, waar ze zelf het orgel ook even mogen uitproberen.
Maximaal kunnen er 12 kinderen meedoen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Het vindt plaats in het parochiehuis t.o. de hoofdingang van de Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 5. Inloop vanaf 13:20 uur. Deelname is gratis. Een vrije gift tijdens de collecte wordt gewaardeerd.

Adres:
Sint Lambertuskerk - Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Johan den Hoedt, orgel
Eric Koevoets, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.venster-op-muziek-lambertus.com/
Email adres:
vensteropmuzieklambertus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op Muziek in de Lambertus.

Kaarten:
https://forms.gle/EauSsGSspRz3Y5Lm8

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-09-02 12:59:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar