Christelijke Muziek & Concertagenda

Marktconcert door Ad van Pelt Breukelen, Utrecht


Naam:
Marktconcert door Ad van Pelt
Datum:
11 augustus 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:45u - 13:15u
Omschrijving:

Het concert begint met een opgewekt liedje, Fortune, door William Byrd gezet en voorzien van drie variaties die steeds wat extra's toevoegen. Dan volgt een bewerking van 'Nun lob mein Seel den Herren' door Dietrich Buxtehude. De vriendelijke melodie wordt begeleid door twee stemmen die zorgen voor pit en vrolijkheid.
We krijgen daarna drie liederen te horen uit het 'Orgelboekje" van Johann Sebastian Bacht. Daarin toont hij aan jonge organisten wat ze allemaal kunnen doen om een melodie te presenteren, als voorbereiding op gezamenlijk zingen. De stukken zijn meestal vierstemmig; de bovenste stem heeft de melodie. De begeiding verbeeldt, in veelvormige motieven ontleend aan het lied, het karakter ervan.
Verder werken van de Middelburgse stadsorganist Margaretha Christina de Jong, wier werk, niet alleen voor orgel, wereldwijd gespeeld en gewaardeerd wordt. Tot slot een groot werk van de eveneens wereldwijd bekende Amerikaanse organist Larry Visser. Het is geschreven als eerbetoon aan Johann Sebastian Bach, en gebaseerd op enkele van diens werken.

Ad van Pelt is organist van de Petruskerk te Woerden, waar hij het historische Johann Heinrich Hartmann-Bätz-orgel (1768) bespeelt.

Adres:
Straatweg 59
Postcode:
3621BH
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ad van Pelt

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
https://www.vriendenvandepieterskerk.nl
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ad van Pelt.
Telefoon:
0346262157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-08-02 16:09:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar