Christelijke Muziek & Concertagenda

Jochem Schuurman Amersfoort, Utrecht


Naam:
Jochem Schuurman
Datum:
9 augustus 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Jochem Schuurman speelt in Sint Joriskerk
Op woensdagavond 9 augustus geeft Jochem Schuurman uit Franeker een orgelconcert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hij speelt op het koororgel werk van Buxtehude en Homilius en op het hoofdorgel muziek van Schumann, Widor en Reger.
Het koororgel in de Sint-Joriskerk is zeer geschikt om muziek uit de Barok op te spelen. Jochem Schuurman doet dat met het Preludium in e (BuxWV 142) van Dietrich Buxtehude (1637-1707) en met de koraalbewerking Wer nur den lieben Gott läβt walten van Gottfried August Homilius (1714-1785).
Op het hoofdorgel komt vervolgens muziek van Robert Schumann (1810-1856) tot klinken. Uit ‘Studien für den Pedalflügel’ Op. 56: II. ‘Mit innigen Ausdruck’ en uit “Sechs Fugen über den Namen BACH” Op. 60: V. Lebhaft. De Franse componist en organist Charles Marie Widor (1844-1937) is onder orgelliefhebbers vooral bekend om zijn tien Symfonieën. Twee delen uit Symfonie 6 Op. 42 brengt Jochem Schuurman tot klinken: het Intermezzo en het Cantabilé.
Van Max Reger (1873-1916) wordt dit jaar zijn honderdvijftigste geboortedag herdacht. Jochem Schuurman zet de herdenking luister bij met Regers Wer nur den lieben Gott läβt walten Op. 135a en opnieuw tijdens deze zomerserie een werk met het Bach-motief: de Fantasie und Fuge über BACH Op. 46.
Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef hij een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.
Hij is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is hij actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.
Aanvang 20:00 uur. Toegang tien euro, inclusief koffie en thee vooraf en na afloop.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.orgelconcertenjoriskerk.nl
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenjoriskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Sint-Joriskerk.
Telefoon:
0653528737


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-07-06 11:22:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar