Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek met meesterlijke pianotrio’s van Mendelssohn en Dvorak Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek met meesterlijke pianotrio’s van Mendelssohn en Dvorak
Datum:
17 juni 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 17 juni, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door Johan Olof, viool, Allard Hartkamp, cello en Kanako Inoue, piano. Zij spelen twee beroemde pianotrio’s, namelijk van Felix Mendelssohn-Bartholdy en van Antonin Dvorak (Dumky trio).
Een pianotrio is zowel een kamermuziekensemble bestaande uit een piano, viool en cello als een benaming voor een muziekstuk voor zo'n ensemble. Het is een van de meest voorkomende bezettingen in de klassieke kamermuziek. Alle belangrijke componisten sinds de tweede helft van de achttiende eeuw componeerden pianotrio's. Aanvankelijk, bijvoorbeeld bij Joseph Haydn, was de rol van de cello in een pianotrio beperkt, maar later werd de cello gelijkwaardig aan de andere instrumenten. Vele componisten in de negentiende eeuw schreven meerdere pianotrio’s zoals Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Schumann, Brahms en Dvorak. Het zijn vaak uitgebreide werken met een ijzersterke opbouw.
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Violist Johan Olof studeerde viool aan het Conservatorium van Utrecht bij o.a. Kees Hulsmann. Hij leidt diverse orkesten en speelt in diverse kamermuziekensembles. De in Veenendaal opgegroeide Allard Hartkamp begon op achtjarige leeftijd met cellospelen aan muziekschool De Muzen. Vanaf zijn zestiende studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium. Later behaalde hij zijn Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Masterdiploma in Zürich, Zwitserland. Ook hij was na zijn studie werkzaam in vele professionele orkesten en kamermuziekformaties. Daarnaast studeerde hij in Zürich Kerkmuziek en Koordirectie. Kanako Inoue is geboren in Japan. Zij studeerde in Tokyo bij Fujiko Yamada maar vestigde zich later in Nederland waar ze aan het Utrechts Conservatorium in 2008 haar masters haalde en daarna de opleiding voor fortepiano bij Stanley Hoogland aan het Amsterdams conservatorium volgde. Ze is een veelgevraagd pianist.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-06-06 22:42:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar