Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumjaar Westerkerkmuziek opent met een ‘Festive Evensong’ Veenendaal, Utrecht


Naam:
Jubileumjaar Westerkerkmuziek opent met een ‘Festive Evensong’
Datum:
21 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 21 september om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het St. Joris Kamerkoor uit Amersfoort onder leiding van Wouter Verhage. Daarmee wordt het 10e jaar geopend van de maandelijkse concertserie Westerkerkmuziek Veenendaal. Op het programma een ‘Festive Evensong’, een feestelijke versie van de ‘Choral Evensong’ zoals die nog dagelijks gevierd wordt in veel grote Engelse kathedralen. Op enkele korte gesproken bijdragen na wordt een Evensong in zijn geheel gezongen. De orde van dienst ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer. De invulling van de muziek is vrij en voor de Westerkerkmuziek aanleiding om feestelijke anthems van Händel te programmeren en daarnaast psalmen en liederen waarin lofprijzing en dankbaarheid centraal staan. In de zogenoemde ‘Hyms’ worden verschillende coupletten meegezongen door de aanwezigen.
Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt. Naast de anthems van Händel klinken werken van George Dyson, Henry Smart en John Rutter en nog vele ander Engelse componisten uit de 19e en 20e eeuw. Het koor wordt begeleid door de organist Ad Verhage. De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
St. Joris Kamerkoor uit Amersfoort o.l.v. Wouter Verhage m.m.v. Ad Verhage, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-09-14 15:47:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar