Christelijke Muziek & Concertagenda

Jan Hage speelt verzoekpgrogramma in Bovenkerk Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
Jan Hage speelt verzoekpgrogramma in Bovenkerk Kampen
Datum:
29 augustus 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20,00u - 21,15u
Omschrijving:

Werken van Bach, Mozart, Brahms, Bastiaans, Bijster, Franck, Alain en Hage

Jan Hage
Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Zelf zegt hij daarover: „Het is natuurlijk een topplek, met een geweldig orgel waar ik dol op ben. Ik heb er in 1991 eindexamen gedaan. Het is voor mij een van de topplekken in Nederland met internationale uitstraling, naast bijvoorbeeld de Bavo in Haarlem, de Grote Kerk in Dordrecht en de Sint-Jan in Gouda. Niet overal is men meer even kerkelijk actief. In de Domkerk wel, met iedere zondag een dienst en iedere woensdag een vesper. Het kan bijna niet beter.”

Jan Hage (1964) geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek.
Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles. In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging.’
Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt, een presticieuze plaast die Jan Hage “een topplek” noemt “met een geweldig orgel waar ik dol op ben.” Het is een organistenplek met internationale uitstraling. Voor meer info zie: www.janhage.com

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten/
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Bovenkerk Kampen.
Telefoon:
06 2812 4366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-28 17:52:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar