Christelijke Muziek & Concertagenda

Geert Bierling speelt in Bovenkerk te Kampen: bewerken, omwerken, verwerken... Kampen, Overijssel


Naam:
Geert Bierling speelt in Bovenkerk te Kampen: bewerken, omwerken, verwerken...
Datum:
1 augustus 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

1 augustus 2019, Geert Bierling
Bovenkerk Kampen
20.00 uur

Toegang 10,00
65+ 8,00
jeugd tot 18 6,00
kinderen t/m 15 gratis

Thema: bewerken, omwerken, verwerken...
Geert Bierling heeft zowel het schrijven en uitvoeren van orgel- transcripties van klassieke werken als ook het schrijven van orgel- werken in verschillende stijlen als ware kunst verheven. Kijk maar eens op de website van Bierling: www.geertbierling.nl, waar in de webshop een overzicht staat van talloze Cd’s met door Geert ge- speelde en uitgewerkte transcripties. In dit concert ligt de nadruk op orgelwerken van Bierling zelf, uitgevoerd op beide orgels van de Bovenkerk en ingeleid door orgelwerk van Händel en Haydn. Niet alleen in transcripties komt de muziek tot leven, maar ook in eigen werk toont Bierling zich een begaafd componist. Het is slechts een deel van de werkzaamheden van deze kleurrijke Rotterdamse organist, want ook als beoefenaar van kamermuziek en als improvisator bij ‚zwijgende‘ (stomme, historische) films heeft Geert Bierling naam en faam.

Geert Bierling studeerde orgel, piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Op zijn achttiende jaar werd hij vaste bespeler van het historische Bätz/ Witte orgel in de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam Delfs- haven. Bierling is eersteprijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgel- concours (1978), laureaat op het Bachconcours te Brugge (1985) en werd onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ voor zijn verdiensten voor de franse orgelcultuur (1989). Sinds 1990 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam en kreeg hij in 1996 zijn aanstelling als stadsorganist van Rotterdam. In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het vierklaviers Flentrop-orgel in Concertgebouw ‘De Doelen’. Als clavecinist, organist en harmoniumspeler treedt Bierling regelmatig op als solist en in ensemble verband met musici van het Rotterdams Philharmo- nisch Orkest, het New Trombone Collective en het Giudici ensemble.
www. geertbierling.nl

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten/
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Bovenkerk Kampen.
Telefoon:
028124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-07-22 19:39:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar