Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Oude Baaf op 2 juni van start met het Roder Jongenskoor Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Oude Baaf op 2 juni van start met het Roder Jongenskoor
Datum:
2 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
https://youtu.be/WpZBU45EMkA
Omschrijving:

Op zondag 2 juni start de vesper-, orgel- en concertserie ’Zomeravondmuziek in de Bavo’. Tot en met 29 september kunt u elke zondag van een mooie en bijzondere muziekuitvoering genieten. Ook dit jaar is het programma samengesteld door stads- en kerkorganist Anton Pauw, die zelf ook geregeld zal spelen.
In de maand augustus zijn er in de middag om15:00 uur (koor)orgelconcerten. In de maanden juni, juli en de gehele maand september is er iedere zondagavond om 19:00 uur een muziekuitvoering. Soms een vesper of evensong met lezingen, soms een concert. Nationale en internationale musici en koren laten hun repertoire horen. De muziekdiensten worden volledig gefinancierd uit giften.
Dit jaar zijn er bijzondere muziekstukken te beluisteren. Pinkstermuziek in een tweetal varianten met op ‘onze’ Pinksterzondag 9 juni een Bachcantate door het Kamerkoor PA’dam & het Nicolaasconsort en op de zondag 16 juni muziek van orthodox Pinksteren door het Hoorns Byzantijns Mannenkoor. Natuurlijk is er ook een koor uit Engeland, The Choir of St. Peter’s Church uit St. Albans, die een evensong zal zingen.
Bijzonder is dat de koren van beide Bavo’s dit jaar zullen optreden. Op 7 juli de Oude Bavo Cantorij en op 22 september het koor van de kathedrale basiliek St. Bavo. Oude bekenden zoals Anneke van Haaften met een Bachconcert, Michelle Mallinger (Magnificat van Haji Nakim) Antoine Oomen met zijn koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek, The Gents met werk van Sweelinck, Roder Girl Choristers (evensong) en Ensemble Quadrivium die de Zomeravondmuziek afsluit op 29 september met muziek rondom het feest van St. Michael
De zomeravondmuziek start op 2 juni met een Anglicaanse Evensong uitgevoerd door het Roden Jongens-koor onder leiding van Rintje te Wies met Sander van den Houten aan het orgel. In de afgelopen jaren heeft het koor meegewerkt aan grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel

Uitvoerenden:
Roder Jongenskoor

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.
Telefoon:
0640709077


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-31 14:05:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar