Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach-orgelconcert Erwin Wiersinga Groningen, Groningen


Naam:
Bach-orgelconcert Erwin Wiersinga
Datum:
1 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdagavond 1 juni geeft organist Erwin Wiersinga een orgelconcert op het beroemde orgel in de Martinikerk. Op het programma staan uitsluitend muziekstukken van de bekendste componist uit de baroktijd; Johann Sebastian Bach (1685-1750). Wiersinga wil muziek van Bach in verschillende toonsoorten laten horen. In de 18e eeuw werd aan elke toonsoort een ander karakter toegekend, van serieus of verdrietig tot uitbundig en feestelijk. Zo speelt Wiersinga diverse koralen in verschillende stemmingen, maar ook boeiende fuga’s, onder andere uit de ‘Kunst der Fuge’.

Het orgel in de Martinikerk, met pijpwerk uit de Middeleeuwen tot de 20e eeuw, is bij uitstek geschikt voor de muziek van Bach. Beroemd zijn de pedaaltorens, die in 1692 zijn gemaakt door meesterbouwer Arp Schnitger. Uit alle werelddelen komen mensen naar Groningen om deze te horen. Sommige mensen kunnen de laagste tonen zelfs als een trilling voelen.

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij geeft concerten in vele Europese landen, alsmede in Korea, China en Japan. Sinds 2014 is hij samen met Leo van Doeselaar titulair organist van de Martinikerk in Groningen. Momenteel werken beide organisten samen aan cd-opnames op de twee orgels in de Martinikerk.

Het concert begint zaterdag 1 juni om 20.00 uur. De entree is 10 euro. Reserveren van kaarten is niet mogelijk. Bezoekers krijgen na afloop van het concert een gratis glaasje wijn aangeboden.

Adres:
Martinikerk
Postcode:
9712JG
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.martinikerk.nl
Email adres:
info apenstaartje martinikerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Erwin Wiersinga.
Telefoon:
0503111277


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-24 20:14:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar