Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokmuziek uit Italië, Duitsland en Engeland in Westerkerk te Veenendaal Veenendaal, Utrecht


Naam:
Barokmuziek uit Italië, Duitsland en Engeland in Westerkerk te Veenendaal
Datum:
23 juni 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 23 juni om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door een Veenendaals projectorkest met medewerking van de blokfluitiste Lysanne van der Poel en de organist Ad Verhage. Zij brengen een feestelijk programma met barokmuziek uit Italië, Duitsland en Engeland. Het projectorkest bestaat uit getalenteerde amateurmusici en semiprofessionals. Enkele van de musici begonnen hun carrière aan de muziekschool in Veenendaal. Het ensemble is speciaal samengesteld voor dit concert en is in staat op hoog niveau te musiceren.
Antonio Vivaldi en Arcangelo Corelli zijn bekende componisten uit Italië. Van hen worden respectievelijk een concerto voor strijkers en een strijkerssonate gespeeld. Beide componisten hebben veel invloed uitgeoefend op de Duitse en de Engelse muziek. Georg Friedrich Händel studeerde en werkte een lange tijd in Italië en stond onder invloed van Vivaldi. Van hem wordt het beroemde concert voor orgel en orkest met de bijnaam ‘Koekoek en Nachtegaal’ ten gehore gebracht. Van zijn landgenoot William Boyce klinkt een symfonie voor strijkers. Een hoogtepunt van het programma vormt de suite voor blokfluit en strijkers van Georg Philipp Telemann, bestaande uit een serie van vrolijke barokdansen. De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie over het concert is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Barokmuziek


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-16 14:24:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar