Christelijke Muziek & Concertagenda

35 jaar Coqu Utrecht, Utrecht


Naam:
35 jaar Coqu
Datum:
4 februari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:15u
Omschrijving:

Vocaal ensemble Coqu bestaat in 2018 vijfendertig jaar. Dat vieren we met twee lustrumconcerten, op 3 en 4 februari in Zeist (Evangelische Broederkerk) en Utrecht (Janskerk). Coqu werkt elk half jaar met een andere dirigent en werkt voor dit project samen met dirigent Nico van der Meel, het orkest Collegium Musicum Den Haag en Emma Huijsser op barokharp. Met vijf solisten erbij wordt het ongetwijfeld een feestelijk concert. Naast het jubelende Dixit Dominus van Händel staan er stukken van Buxtehude, Zachow en Scarlatti op het programma.
In het Dixit Dominus valt in de orkestbezetting het gebruik van twee viool- en twee altvioolpartijen op. Deze bezetting was gebruikelijk voor kerkmuziek, maar begin 18de eeuw werd steeds vaker gekozen voor enkele altviool, wat een helderder klankbeeld geeft. Händel leerde deze schrijfwijze van zijn eerste leraar, Friedrich Wilhelm Zachow (1663-1712). Zachow was cantor en organist in Halle en werd daar beroemd om zijn expressieve kerkcantates. De inzet van een harp in zijn cantate Herr, wenn ich nur dich habe is uniek voor die tijd en heeft Händel mogelijk geïnspireerd bij het instrumenteren van zijn oratoria Saul en Ester.
Een groot voorbeeld voor jonge Duitse componisten was organist en componist Dietrich Buxtehude (1637-1707). Herzlich lieb hab ich Dich, o Herr is een laat werk van Buxtehude, een zetting van een onbekend kerklied van Martin Schalling uit 1569.
Van D. Scarlatti klinkt a capella het Laetatus sum.
Graag nodigen we je uit te komen luisteren naar dit feestelijke jubileumconcert. Als je slim bent koop je je kaarten online, dat is vijf euro goedkoper dan aan de kassa.
Voor meer informatie over het programma, de meewerkende musici en links naar de kaartverkoop, ga naar www.coqu.nl of de facebookpagina van Coqu www.facebook.com/vocaalensemble.coqu

Adres:
Janskerkhof 26
Postcode:
3512BN
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Coqu
Collegium Musicum Den Haag
Emma Pruijsser, barokharp
Vocale solisten
Onder leiding van Nico van der Meel

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.coqu.nl
Email adres:
info apenstaartje coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Coqu.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-20 21:58:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar