Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Voorthuizen, Gelderland


Naam:
Kerstconcert
Datum:
16 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.30u
Omschrijving:

Op D.V. 16 december a.s. hopen het Christelijk Nationaal Koor en de Yess-koren een prachtig kerstconcert te geven in de Dorpskerk te Voorthuizen.
De Yesss-koren zijn een aantal samengevoegde koren, allen o.l.v. dirigente Henriëtte Broekman:
Kinderkoor De Kleine Harp en Tienerkoor GROW uit Barneveld, Kinder- en Tienerkoor De Horizon uit Lunteren. De koren zijn interkerkelijk en staan open voor iedereen in de leeftijd van 6-19 jaar.
Naast gezamenlijk optreden als de Yesss-koren organiseren de afzonderlijke koren ook hun eigen concerten onder hun eigen naam. Zowel in de eigen regio als daarbuiten werken de koren mee aan concerten, evenementen en treden ook regelmatig op in zieken- en verzorgingstehuizen.
Daarnaast werken de koren ook mee aan TV-uitzendingen van de EO en zijn ze in april 2014 te beluisteren op de Nederland Zingt-dag in de Jaarbeurs te Utrecht. De koren hebben diverse cd's uitgebracht ism JQZ-produkties.

Het Christelijk Nationaal Koor is opgericht in maart 1988 nadat een aantal enthousiaste zangers elkaar had ontmoet bij een projectkoor dat een reis naar Canada en Amerika had gemaakt in 1987. Een dertigtal mensen vond dat er zo’n goede band was ontstaan dat zij graag elkaar wilden blijven ontmoeten en met elkaar wilden blijven zingen. Uit deze groep is toen het Christelijk Nationaal Koor ontstaan. Het enthousiasme dat deze groep mensen wist op te brengen en de bezielende leiding van dirigent Jacob Schenk, had tot gevolg dat het koor een regelmatige groei heeft doorgemaakt tot de huidige omvang van 100 leden. Jaarlijks geeft het koor een 6-tal concerten door geheel Nederland. Daarnaast maakt het koor iedere twee jaar een concertreis naar het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit klassieke koorwerken van o.a. Händel, Mozart, Mendelssohn en Bach, klassiek geestelijke muziek, anthems, cantates en geestelijke koorliederen.
De aanvang van het concert is om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Adres:
Kerkstraat 35
Postcode:
3781GA
Plaats:
Voorthuizen (Boek overnachting in Voorthuizen)
Dagje uit in Voorthuizen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.cnkkoor.eu
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Nationaal Koor en Yessskoren.
Telefoon:
033-2864538


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-21 15:46:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar