Christelijke Muziek & Concertagenda

Adventsconcert Stendenkoor Festival of Carols Leeuwarden, Friesland


Naam:
Adventsconcert Stendenkoor Festival of Carols
Datum:
16 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
Omschrijving:

Stendenkoor brengt een Festival of Carols

Op zaterdag 16 december voert het Stendenkoor onder leiding van dirigent Hans de Wilde haar jaarlijkse adventsconcert uit. Dit jaar is gekozen voor een traditioneel concert met een Festival of Carols. Het benefietconcert begint om 20.00 uur in de Grote Kerk in Leeuwarden en is vrij toegankelijk.

Festival of Carols
Het concert is geïnspireerd op de 100 jaar oude Engelse traditie van Lessons and Carols, waarbij liederen en lezingen elkaar afwisselen.
Het koor trakteert het publiek op een festijn van 15 bekende en onbekende carols, bewerkt en gearrangeerd door David Willcocks en John Rutter. Zo zullen klinken ‘Ding Dong merrily on high’, ‘Away in a Manger’, ‘The truth from above’ en ‘O little town of Bethlehem’. Bij een aantal carols wordt het publiek uitgenodigd mee te zingen.

Little town of Bethlehem
Het concert heeft de titel ‘Little town of Bethlehem’ meegekregen. Aan de vooravond van het jaar van Culturele Hoofdstad Leeuwarden- Fryslân 2018, in al haar grootsheid, drukte en rumoer, staat het kleine Bethlehem voor rust en sereniteit. Een mooi moment om even stil te staan en te genieten van de warme kerst melodieën. De sfeervolle carols worden a capella gezongen of begeleid door organist Jos Maters.

Goede doel
Na afloop van het concert wordt gecollecteerd voor het UAF. Stichting voor Vluchteling - Studenten UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. Ze begeleiden hen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Ook bepleiten ze de belangen van hoogopgeleide vluchtelingen bij publiek, pers, politiek, overheid en onderwijsinstellingen.

Adres:
Grote Kerk, Bredeplaats 4
Postcode:
8911EP
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.stendenkoor.nl
Email adres:
stendenkoor apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stendenkoor.
Telefoon:
0622958047


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-20 15:51:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar