Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefiet kerstconcert Steenwijk, Overijssel


Naam:
Benefiet kerstconcert
Datum:
15 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op vrijdag 15 december a.s. geeft Cantica Sacra, onder leiding van Claartje van Dokkum, een kerstconcert in de Grote Kerk van Steenwijk. Medewerking is er van het Saxofoonorkest Drachten met dirigent Karl Veen, kinder- en jeugdkoor Viva la Musica met dirigent Ceciel van der Zee en de sopraansolist Willemien Zwart.
Wat dit concert zo bijzonder maakt is dat het een benefietconcert zal zijn ten behoeve van het pas opgerichte Jeugdcultuurfonds Steenwijkerland. De aanleiding voor deze samenwerking was het 100-jarig bestaan van de Lions Clubs in Nederland. In dit kader besloot de Lionsclub Steenwijk, naast de landelijke actie ‘het vergeten kind’ ook in de eigen regio haar steentje bij te dragen, en wel door sponsoring, samen met Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, van het al eerder genoemde Jeugdcultuurfonds. Een prachtig doel wat ook het koor Cantica Sacra op het lijf geschreven is. Toen Cantica Sacra begin van dit jaar benaderd werd om een benefietconcert te organiseren was het antwoord dan ook een volmondig JA! Alle opbrengsten door kaartverkoop zullen volledig ten goede komen aan het Jeugd-cultuurfonds Steenwijkerland.
Hoewel natuurlijk ook enkele nieuwe stukken op het programma staan, zal het concert voor velen toch een feest der herkenning zijn. Cantica Sacra doet een greep uit het enorme kerstrepertoire dat de afgelopen jaren de revue is gepasseerd. Zo zullen een aantal traditionele Christmas Carols van Rutter, maar ook klassiekers uit The Messiah van Handel, het Weihnachtsoratorium van Bach en het Gloria van Vivaldi ten gehore gebracht worden. Daarnaast kan het publiek genieten van prachtige hedendaagse kerstmuziek van o.a. Jenkins, Lauridsen en Chilcott. Dit alles begeleid door de warme klanken van het Saxofoonorkest.
Kortom: een zeer afwisselend concert met sfeervolle muziek, waardoor u niet alleen in kerststemming komt, maar ook nog eens een heel goed doel ondersteunt!
Kaarten a €15,- zijn verkrijgbaar bij koorleden, Foto Jan Vredenburg Steenwijk, Lionsclub Steenwijk of via www.canticasacra.nl
Aanvang concert 20.00 uur; kerk open vanaf 19.00 uur.

Adres:
Grote Kerk Steenwijk
Postcode:
8331KA
Plaats:
Steenwijk (Boek overnachting in Steenwijk)
Dagje uit in Steenwijk | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cantica Sacra olv Claartje van Dokkum, Saxofoonorkest Drachten, Kinder- en Jeugdkoor Viva la Musica, Willemien Zwart (sopraan)

Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.canticasacra.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantica Sacra.

Kaarten:
aan de kerk €17,50 voorverkoop €15,-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-11 16:30:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar